Πάλη: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ17, μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ο Κολιτσόπουλος!

Ο Aρίων Κολιτσόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κ17, που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη, στην κατηγορία των 71κ. της Ελληνορωμαϊκής επικρατώντας του Iρανού Μοχαμαντιάν με 6-5 στον τελικό!

Πάλη: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ17, μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ο Κολιτσόπουλος!

Ιστορία έγραψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κ17, ο Αρίων Κολιτσόπουλος!

Ο Έλληνας πρωταθλητής έφερε την ελληνική σημαία ψηλότερα από κάθε άλλη στην κατηγορία των 71κ. της ελληνορωμαϊκής κι έκανε τον εθνικό μας ύμνο να παιανίσει εξαιτίας του, αφού κέρδισε στον τελικό τον Ιρανό Μοχαμαντιάν με 6-5!

O Koλιτσόπουλος που πέρσι είχε γίνει ο πρώτος συμπατριώτης μας που στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης στην Ελληνορωμαϊκή στην κατηγορία Κ17 το επανέλαβε και σε παγκόσμιο, πλέον, επίπεδο δείχνοντας ότι το άθλημα των δυνατών έχει παρόν και μέλλον στη χώρα!

Από εκεί και πέρα η Μαρία Λουίζα Γκίκα είναι σε τροχιά ακόμη ενός μεταλλίου. Στα 43κ. των γυναικών θα παλέψει αύριο για το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εντυπωσιακό τουρνουά όπου με δύο νίκες έφτασε έως τα ημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισε την Γιαπωνέζα Εζάκα και έχασε με 8-0. Νωρίτερα είχε νικήσει τις Κουανίσβεκ (Καζακστάν) με 3-1 και την Ρουμάνα Βοϊτσουλέσκου χωρίς να κινδυνέψει καθόλου.

Τέλος ο Θανάσης Τσινιάς αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ των 45 κιλών της Ελληνορωμαϊκής στο Παγκόσμιο U17 της Τουρκίας. Ο Έλληνας παλαιστής προηγήθηκε 1-0 του Νίκα Τσετσχλάτζε από τη Γεωργία, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός συνέχειας.