Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης: Χρυσό ο Τσαπατάκης, τέταρτος ο Κωστάκης

Ένα μετάλλιο (χρυσό) για την Ελλάδα, στην πρεμιέρα στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης, που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης: Χρυσό ο Τσαπατάκης, τέταρτος ο Κωστάκης

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Τσαπατάκης, στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4. Μάλιστα επανέλαβε την περσινή του επιτυχία στη Μαδέιρα.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε πρώτος σε 1:39.53, αν και γύρισε δεύτερος στο 50άρι. Κατάφερε με δυνατό φίνις και εξαιρετικό δεύτερο 50άρι να τερματίσει πρώτος και έτσι κατέκτησε το παρθενικό μετάλλιο (χρυσό μάλιστα) για την ελληνική αποστολή.

Ο Τσαπατάκης είχε προκριθεί από τα πρωινά προκριματικά με τον καλύτερο χρόνο 1:36.51 και το βράδυ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ντράπκιν με 1:40.83 και το χάλκινο ο Νίκολας Ριβέρο, από την Αργεντινή, που τερμάτισε σε 1:46.08.

Ο Γιάννης Κωστάκης τελικά πήρε την τέταρτη θέση και όχι το χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κολύμπησε στον τελικό των 50μ. πρόσθιο SB2 σε 1:07.43. Αρχικά ήταν τρίτος, ωστόσο ο Μεξικανός Τρόνκο Σάντσεζ, ο οποίος είχε ακυρωθεί στην κούρσα έκανε ένσταση.

Αργά το βράδυ (31/7), την κέρδισε την ένσταση, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Κωστάκης να υποχωρήσει στην 4η θέση, με τον Μεξικανό να είναι 2ος και τον Ιταλό Μαριλιάνο τρίτο.

Ο Γιάννης Κωστάκης στα πρωινά προκριματικά του αγωνίσματος προκρίθηκε με τον 3ο χρόνο 1:06.68 και το απόγευμα άγγιξε το βάθρο. Το χρυσό κατέκτησε ο Μεξικανός Αρνούλφο Καστορένα.

Δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Γκούο

Ο Κινέζος Γκούο είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο της πρεμιέρας, του παγκοσμίου πρωταθλήματος καθώς πέτυχε δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο S5. Μετά τα πρωινά προκριματικά και το 30.09, πέτυχε νέο ρεκόρ στον τελικό με 29.28.