Μιλάνο 2023: Όγδοη θέση στον κόσμο για την Εθνική ομάδα σπάθης

Άλλη μία σπουδαία εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών, η οποία πήρε όγδοη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ ελληνική ομάδα στο θεσμό.

Μιλάνο 2023: Όγδοη θέση στον κόσμο για την Εθνική ομάδα σπάθης

Το Σάββατο 29/7 οι Δέσποινα Γεωργιάδου, Δώρα Γκουντούρα, Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου επικράτησαν στο πρώτο κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Ισπανίας με 45-44 και πέρασαν στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 30/7, αναμετρήθηκαν για την είσοδο στην τετράδα με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία, από την οποία ηττήθηκαν με 45-35. Στη συνέχεια η Ουγγαρία προχώρησε στην υπεράσπιση του περσινού της τίτλου. Οι Ελληνίδες συνέχισαν την προσπάθειά τους στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Εκεί σημείωσαν δύο ήττες, αρχικά από το Αζερμπαϊτζάν με 45-42 και στη συνέχεια από τις ΗΠΑ με 45-32.

Η όγδοη θέση στον κόσμο που κατέκτησε η συγκεκριμένη τετράδα είναι η καλύτερη θέση από ελληνική ομάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας. Η προηγούμενη ήταν η δέκατη θέση που είχε κατακτήσει η ίδια τετράδα το 2022 στο Κάιρο. Με αυτή την εμφάνιση η Εθνική ομάδα εξασφάλισε πολύτιμους βαθμούς Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις ίδιες, στον ομοσπονδιακό προπονητή σπάθης Θανάση Δελενίκα και στον προπονητή Χρήστο Σαΐνη. Στο βάθρο των νικητών την Ουγγαρία ακολούθησαν η Γαλλία και η Κορέα με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.