Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 4 Youth: Χρυσό μετάλλιο η Γκίκα, ασημένιο μετάλλιο η Αναστασίου

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ερμιόνη Γκίκα και το ασημένιο μετάλλιο η Κλεοπάτρα Αναστασίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 4 Youth.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 4 Youth: Χρυσό μετάλλιο η Γκίκα, ασημένιο μετάλλιο η Αναστασίου

Θριαμβευτικό για τα ελληνικά πανιά ήταν το φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος ILCA 4 Youth, στο οποίο έλαβαν μέρος 440 σκάφη από 50 χώρες.

Στην κατηγορία των κοριτσιών η Ελλάδα κατέκτησε τα δυο πρώτα μετάλλια. Το χρυσό με την Ερμιόνη Γκίκα και το ασημένιο με την Κλεοπάτρα Αναστασίου, ενώ θαυμάσια ήταν και η Μαρία Ελένη Καλακώνα, η οποία τερμάτισε στην 5η θέση.

Οι εθνικές ομάδες κοριτσιών και αγοριών πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, συμμετείχαν στον χρυσό στολίσκο και για μια ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη πόσο υψηλό είναι το επίπεδο της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά.

Η Γκίκα του Ν.Ο. Καλαμακίου εντυπωσίασε από την αρχή του αγώνα και πανάξια στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά από 10 ιστιοδρομίες και σε σύνολο 150 κοριτσιών. Οι θέσεις της ήταν 10, 2, 1, 1, 1, 76 (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη), 3, 2, 35, 1 και συγκέντρωσε 56 βαθμούς.

Η Αναστασίου του Ν.Ο.Π. Φαλήρου τερμάτισε 3, 1, 5, 5, 25 (την αφαίρεσε ως την χειρότερη), 18, 12, 12, 5, 14 και με 75 βαθμούς αναδείχθηκε ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Τρεις ακόμη Ελληνίδες ήταν στις πρώτες 10. Η Μαρία Ελένη Καλακώνα του Ν.Ο Πάρου τερμάτισε στην 5η θέση, η Μαρία Χριστίνα Μελανίτη του ίδιου ομίλου στην 8η και η Τατιανή Μπουγιατιώτη του Ν.Α.Ο. Μάτι στην 9η.

Στα αγόρια μετά από 10 κούρσες την καλύτερη ελληνική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βασίλης Κουκούδης του Α.Ν.Ο.Γ., ο οποίος πήρε την 9η θέση με 128 βαθμούς. Ο Νικόλαος Νεκτάριος Προκοπίου του Ν.Ο.Π.Φ. κατέλαβε την 13η θέση με 138β., ο Νικόλαος Ερωτόκριτος Κομιανός του Ν.Ο.Ε. την 14η με 143β. και ο Θεόφιλος Στυλίδης του ίδου ομίλου την 16η με 158 βαθμούς.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ν.Ο. Βόλου Αργοναύτες υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.