Ξιφασκία: Στην 8αδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Mιλάνου η Εθνική σπάθης!

Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού προκρίθηκε, στο Mιλάνο, η Εθνική σπάθης αποτελούμενη από τις Γεωργιάδου, Γκουντούρα, Μπένου και Παΐζη  

Ξιφασκία: Στην 8αδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Mιλάνου η Εθνική σπάθης!

Μετά το ατομικό έτοιμη για διάκριση και στο oμαδικό η Eλληνική ξιφασκία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μιλάνου

Έχοντας στην σύνθεση της τη 2η και τη την 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια σπάθης (Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα, αντίστοιχα) η η Εθνική μας ομάδα κεφαλαιοποίησε την παρουσία τους για να βρεθεί για πρώτη φορά στα χρονικά στην 8αδα του θεσμού και την Κυριακή (30/07) θα διεκδικήσει το παρθενικό της μετάλλιο!

Η Εθνική, που εκτός από τη Γεωργιάδου και τη Γκουντούρα έχει και τις Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου, στην σύνθεση της, ξεκίνησε με εύκολη νίκη επί της Βραζιλίας με 45-19 στη φάση των «32».

Στις «16» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ισπανία όπου η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη, αλλά τελικά Γκουντούρα και Γεωργιάδου ήταν καθοριστικές στο τέλος και έδωσαν τη νίκη στην Ελλάδα με 45-44.

Στα προημιτελικά, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στις 11:30 της Κυριακής την κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Ουγγαρία.

Σε περίπτωση νίκης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη νικήτρια από το ζευγάρι Αζερμπαϊτζάν – Νότια Κορέα.

Τα ζευγάρια των άλλων δύο προημιτελικών είναι Γαλλία–Ιαπωνία και ΗΠΑ–Ουκρανία, με την Ουκρανή Όλγα Καρλάν ν' αγωνίζεται, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία, λόγω της κατακραυγής για την ακύρωση της, (μετά την άρνηση της να χαιρετίσει Ρωσίδα αντίπαλο), την επανέφερε...