Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15: Xάλκινο μετάλλιο για τη Γκίκα

Η Μαρία Λουίζα Γκίκα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης U15.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15: Xάλκινο μετάλλιο για τη Γκίκα

Πιστή στο ραντεβού της με τις μεγάλες διοργανώσεις ήταν η Μαρία Λουίζα Γκίκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 που διεξάγεται στην Ουγγαρία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 42κ.. Το τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της γηραιάς Ηπείρου.

Η Γκίκα ξεκίνησε από τα ρεπεσάζ το πρωί και μπήκε σαν σίφουνας. Νίκησε την Εμινέ Αϊράτς από την Τουρκία με τεχνική υπεροχή και προκρίθηκε στον μικρό τελικό. Για το χάλκινο μετάλλιο πάλεψε με την Ναζρίν Αχμαντλί από το Αζερμπαϊτζάν και δεν της άφησε κανένα περιθώριο. Με μεγάλη εμφάνιση επικράτησε με 8-0 και ανέβηκε στο βάθρο!

Κατά την 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελλάδα είχε δύο πέμπτες θέσεις. Η Βασιλική Καραβάνου στα 62κ. ηττήθηκε στον μικρό τελικό από την Ιταλίδα Κατανζάρο με 8-0, ενώ στα 54κ. η Βερονίκη Ιωσγίδου ηττήθηκε από την Πολωνή Μανκόβσκα με 7-0.

Στην Ελευθέρα ο Παύλος Ντιαντιάδης αγωνίζεται αύριο στα ρεπεσάζ των 57κ. Ο Ελληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει αρχικά τον Ρουμάνο Κέλεμεν κι αν κερδίσει θα παλέψει με τον Τούρκο Μερτέκολου. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα αντιμετωπίσει τον Αρμένιο Νταβτιάν για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Απόστολος Μπότης έχασε από τον Γάλλο Λεβάν Τσερτκόεφ στους «16» των 75 κιλών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U15 της Ουγγαρίας. Ο Παναγιώτης Μπρούζας ηττήθηκε από τον Λιθουανό Άρνας Γιοκίμτσιους στους «16» των 85 κιλών.

Ο Ιωάννης Κεσίδης αποκλείστηκε από τον Βούλγαρο Ντέλτσεφ στα προκριματικά των 41 κιλών Ο Έκτορας Σίζο αγωνίστηκε στα 62 κιλά της Ελευθέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 της Ουγγαρίας και έχασε από τον Μαγκομέντ Τζεναραλίεφ που κατάγεται από τη Ρωσία.

To Σάββατο (8/7) το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζεται με το στυλ της ελληνορωμαϊκής και τα ρεπεσάζ της ελευθέρας