Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Κ20: Πέμπτος ο Σαρίδης

Ο Γρηγόρης Σαρίδης πήρε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Κ20.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Κ20: Πέμπτος ο Σαρίδης

Πραγματοποιώντας ηρωική εμφάνιση στον μικρό τελικό των 92 κιλών της ελευθέρας ο Γρηγόρης Σαρίδης κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Κ20 που διεξήχθη στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

Ο 18χρονος πρωταθλητής του Αμιράν Καραντάνοφ, που έχει ακόμα δύο χρόνια μπροστά του σε ότι αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία, έδειξε τις δυνατότητές του και πρωταγωνίστησε, ωστόσο στον «μικρό» τελικό λύγισε από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε στον προηγούμενο αγώνα των ρεπεσάζ με τον Γεωργιανό Γκιόργκι Ρομελασβίλι και από ένα πρόβλημα στον ώμο που προέκυψε την ώρα του αγώνα, την ώρα που ο Γερμανός Ντάνιελ Φίσερ αγωνίστηκε ξεκούραστος.

Στον αγώνα για τον χάλκινο μετάλλιο ο Σαρίδης βρέθηκε να χάνει 6-0, όπως είχε γίνει και στον προηγούμενο αγώνα με τον Γεωργιανό, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε τον τρόπο να ανταπεξέλθει από την υπερπροσπάθεια και ξεπερνώντας την κούραση έφτασε στην ισοφάριση. Πέτυχε το 6-6 αρχικά και το 7-7 στη συνέχεια.

Κάπου εκεί o 18χρονος αντιμετώπισε πρόβλημα με τον ώμο του και προδόθηκε με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τον Γερμανό και να κατακτήσει την πέμπτη θέση.

Νωρίτερα, ο Σαρίδης, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή ανατροπή, επικράτησε του Γεωργιανού Γκιόργκι Ρομελασβίλι και πήρε το εισιτήριο για τον «μικρό» τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής αιφνιδιάστηκε από τον αντίπαλό του και βρέθηκε να χάνει 6-0 αρχικά με 7-1 στη συνέχεια. Κάπου εκεί ανέβασε τον ρυθμό του και ισοφάρισε σε 7-7, αποτέλεσμα που του έδινε το εισιτήριο για τον αγώνα του μεταλλίου. Ο Γεωργιανός στο τέλος προηγήθηκε εκ νέου με 9-7, ωστόσο στην εκπνοή ο Σαρίδης ισοφάρισε σε 9-9 και πανηγύρισε την μεγάλη νίκη.

Η προσπάθεια του Σαρίδη στο Ευρωπαϊκό Κ20 ξεκίνησε το Σάββατο (1/7). Ο Έλληνας παλαιστής επικράτησε στα προκριματικά του Ουκρανού Όλεγκ Κουζμένκο Τάισον με τεχνική υπεροχή, ενώ στα προημιτελικά έχασε από τον Τούρκο Μουχαμέντ Γκιμρί, ο οποίος έφτασε στον τελικό.