Τοur de France: Δύο δίδυμοι Βρετανοί το «1-2» στο 1ο ετάπ του... Μπιλμπάο!

Οι δίδυμοι Βρετανοί Αντάμ και Σάιμον Γέιτς κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις του 1ου ετάπ στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας που ξεκίνησε από το... Μπιλμπάο!

Τοur de France: Δύο δίδυμοι Βρετανοί το «1-2» στο 1ο ετάπ του... Μπιλμπάο!

Σε... οικογενειακή υπόθεση των δίδυμων Βρετανών, Άνταμ και Σάιμον Γέιτς, που έκαναν το «1-2» εξελίχθηκε 1ο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας το οποίο ξεκίνησε στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου «Σαν Μαμές», έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο κι είχε μήκος 182 χλμ.!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κορυφαίου Ποδηλατικού Γύρου του κόσμου δύο δίδυμοι κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις σε ετάπ.

Οι Γέιτς εξελίχθηκαν στους μεγάλους πρωταγωνιστές, καλύπτοντας μαζί τα τελευταία οκτώ χιλιόμετρα.

Ο Άνταμ 400μ. πριν από τον τερματισμό πήρε το προβάδισμα και τερμάτισε σε 4ώρ.22:49, χαρίζοντας και τη νίκη στην UAE Team Emirates με τον αδελφό του να ακολουθεί με διαφορά οκτώ δευτερολέπτων.

«Ο αδερφός μου με συνάντησε και αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί. Στην αρχή, δεν ήξερα αν έπρεπε να συνεργαστώ μαζί του, γι αυτό ρώτησα την ομάδα μου στο ραδιόφωνο και μου έδωσαν την άδεια. Το να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μαζί του είναι πολύ ωραίο, αν και κόντεψε να με ρίξει μια στιγμή, είπε ο Άνταμ Γέιτς, μετά την παρθενική του νίκη σε Grand Tour.

Τρομερή στιγμή στον τερματισμό η αντίδραση από τον Ταντέι Πόγκατσαρ, που πήρε την 3η θέση, αλλά με υψωμένα τα χέρια πανηγύρισε τη νίκη του συναθλητή του στην UAE Team Emirates, Άνταμ Γέιτς.

«Είναι μια υπέροχη ομαδική νίκη και είναι ακόμα καλύτερη από όταν κερδίζω εγώ. Αυτός ο τύπος δουλεύει για μένα και σήμερα είχα τη χαρά να τον βλέπω να κερδίζει» είπε ο 24χρονος Σλοβένος, νικητής στον Γύρο το 2020 και το 2021.

Μάλιστα βγήκε κερδισμένος από το 1ο ετάπ, έναντι του περσινού νικητή Γιόνας Βίνγκεγκαρντ, που ήταν ανάμεσα στο γκρουπ των 12 αθλητών που τερμάτισαν 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Ο Πόγκατσαρ πήρε μπόνους τεσσάρων δευτερολέπτων για την τρίτη του θέση και ελαφρύ πλεονέκτημα έναντι του Βίνγκεγκαρντ, στη δική τους μάχη για την τελική νίκη στο Tour de France.

Ο αγώνας παραμένει στη Χώρα των Βάσκων για το δεύτερο ετάπ της Κυριακής (2/7), μια διαδρομή 208 χιλιομέτρων από τη Βιτόρια μέχρι το Σαν Σεμπαστιάν, απόστασης 208.9 χλμ., με πέντε συνολιικά αναβάσεις.