Ευρωπαϊκό Πάλης Κ20: Χάλκινο μετάλλιο η Νικολέτα Μπάρμπα

Η Νικολέτα Μπάρμπα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στην Ισπανία, καθώς νίκησε τη Ρουμάνα Βιορίτσα Τάνια Άνταμ στον μικρό τελικό των 68 κιλών.

Ευρωπαϊκό Πάλης Κ20: Χάλκινο μετάλλιο η Νικολέτα Μπάρμπα

Συνεπής στο ραντεβού της με το… βάθρο στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της ηλικιακής κατηγορίας της ήταν η Νικολέτα Μπάρμπα. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης κορασίδων, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

Σαν "ταύρος" η Μπάρμπα μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη και μετέτρεψε σε θρίαμβο τον «μικρό» τελικό των 68 κιλών! Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Ελληνίδα χρειάστηκε λιγότερο από δύο λεπτά να επικρατήσει της Ρουμάνας Βιορίτσα Τάνια Άνταμ και να κατακτήσει με εντυπωσιακό τρόπο το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα, έφτασε στην τεράστια επιτυχία με τεχνική υπεροχή και στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα!

Η Ελληνική Πάλη συνεχίζει να κατακτά μετάλλια σε όλες της ηλικιακές κατηγορίες, απόρροια της συστηματικής δουλειάς που γίνεται μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος της ομοσπονδίας, των κλιμακίων των εθνικών ομάδων και των σωματείων, σε συνάρτηση με το ταλέντο των Ελλήνων αθλητών.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη (28/6) αντιμετώπισε στον ημιτελικό των 68 κιλών την Μανόλα Σκομπέλσκα από την Ουκρανία και προσπάθησε να πάρει την πρόκριση, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Σε έναν αγώνα που προσπάθησε να ελέγξει από την αρχή, είδε την αντίπαλό της να προηγείται και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να επιστρέψει. Νωρίτερα, η Μπάρμπα ολοκλήρωσε ένα συγκλονιστικό αγώνα στα προημιτελικά. Επικράτησε 8-6 της Μαρζίγια Σαντίγκοβα από το Αζερμπαϊτζάν και μπήκε πανηγυρικά στη ζώνη των μεταλλίων.

Το πρωί, η Ελένη Χρυσικάκη αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ των 76 κιλών όπου αντιμετώπισε την Μαρία Ζένκινα από την Ουκρανία. Η αντίπαλός της την αιφνιδίασε με αποτέλεσμα η Χρυσικάκη να γνωρίσει την ήττα και να μείνει εκτός συνέχειας.

Πρεμιέρα στην Ελευθέρα με τρεις συμμετοχές

Η δράση στην Ισπανία συνεχίζεται την Παρασκευή (30/6) με τους αθλητές της Ελευθέρας να ρίχνονται στην παλαίστρα. Η Ελλάδα μετράει τρεις συμμετοχές. Στα 57 κιλά ο Δημήτρης Οφλίδης θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τον Χάρβεϊ Θάι Ρίντινγκς από τη Νοβηγία, ενώ στα 70 κιλά ο Γιώργος Ιωακειμίδης κοντράρεται με τον Μολδαβό Ιόν Μάρκου. Στα 79 κιλά ο Γιώργος Ταρζίδης θα παλέψει με τον Αζέρο Σαντίγκ Μουσταφαζάντε.

Στην 13η θέση της Ελληνορωμαϊκής η Ελλάδα

Η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 13η θέση της Ελληνορωμαϊκής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, ανάμεσα σε 29 χώρες, έχοντας συγκομιδή 24 βαθμών.