Τεχνική Κολύμβηση: Επέστρεψε από Κάιρο, φορτωμένη μετάλλια, η ελληνική αποστολή

Με την εντυπωσιακή συγκομιδή των 14 μεταλλίων στις αποσκευές της (6 χρυσά, 6 ασημένια, 2 χάλκινα), αλλά και άλλα καλά πλασαρίσματα σε τελικούς, επέστρεψε από το Κάιρο η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων που μετείχε στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τεχνική Κολύμβηση: Επέστρεψε από Κάιρο, φορτωμένη μετάλλια, η ελληνική αποστολή

Την αποστολή υποδέχθηκε εκ μέρους του ΔΣ της ΚΟΕ ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, που συνόδευσε την αποστολή, δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους αθλητές μας, αλλά και τους προπονητές τους για τα εκπληκτικά αποτελέσματα στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων στο Κάϊρο της Αίγυπτου. Επίσης θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω από καρδίας την Ομοσπονδία μας (ΚΟΕ) που στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια μας.

Η Εθνική Νέων / Νεανίδων αποτελείτο από 19 φερέλπιδες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι, έπειτα από μακρόχρονη προσπάθεια και αγωνιστική εξέλιξη, κατάφεραν να πετύχουν ένα υψηλό αγωνιστικό αποτέλεσμα, πολύ υψηλότερο των προσδοκιών μας.

Καταφέραμε συνολικά να κατακτήσουμε 6 χρυσά - 6 αργυρά - και 2 χάλκινα μετάλλια, συγκομιδή που μας κατατάσσει σε μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο άθλημα της Τεχνικής κολύμβησης. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το κλειδί της πολύ μεγάλης επιτυχίας είναι ότι καταφέραμε να ενώσουμε αθλητές και αθλήτριες από άκρη σε άκρη της χώρας μας, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη σε μια ομάδα ως ένα αναπόσπαστο σύνολο.

Απόδειξη αυτής της επιτυχίας ήταν ότι σε όλα τα ομαδικά αγωνίσματα που διεξήχθησαν βρισκόμασταν ως ομάδα στο βάθρο των μεταλλίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον συνεργάτη μου στην αποστολή Κόκκινο Δημήτριο , προπονητή του Πανσερραϊκού, που συνέβαλε τα μέγιστα στην όλη προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις οικογένειες των αθλητών/τριών μας που αποτελούν τους ακούραστους στυλοβάτες και αρωγούς κάθε προσπάθειάς τους. Όταν έχεις μια από τις ισχυρότερες Εθνικές ομάδες Νέων / Νεανίδων παγκοσμίως, είναι βέβαιο ότι το μέλλον τους ανήκει».

Την αποστολή αποτελούσαν οι: Τσούτσης Άγγελος, Θεοδωρίδης Αθανάσιος, Μιχαηλίδης Αθανάσιος, Ζέρντης Σωκράτης Παναγιώτης, Μαυρομμάτης Νικόλαος, Νικολόπουλος Αλέξανδρος, Μπουρουλίτης Ελευθέριος, Κατσάμπουλας Γεώργιος, Τσιoλάκης Αναστάσιος, Ελευθεριάδης Παναγιώτης, Μπουφίδης Αριστοτέλης, Ηλιάκη Μαρία, Τελιούση Ιφιγένεια, Καπέρδα Γιολάντα, Τσιάνου Σοφία Αναστασία, Καλφίδου Ελένη, Περάκη Γεωργία, Παντελόγλου Λυδία, Παπάζογλου Αμαλία. Εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιάννη Καλαϊτζογλίδη, την ομάδα συνόδευσε και Δημήτρης Κόκκινος (Πανσερραϊκός), ενώ αρχηγός αποστολής ήταν το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και έφορος του αθλήματος, Ταμίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) Ηλίας Ξιάρχος.