Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης: Δύο χρυσά και ένα ασημένιο

Δύο ακόμα χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους τελικούς της δεύτερης μέρας του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων, την Πέμπτη (22/6) στο Κάιρο.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης: Δύο χρυσά και ένα ασημένιο

Η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 διπλά πέδιλα Mixed Αγοριών / Κοριτσιών, με Άγγελο Τσούτση - Γεωργία Περάκη - Αλέξανδρο Νικολόπουλο - Γιολάντα Καπέρδα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την εντυπωσιακή επίδοση 3:05.67, που αποτελεί νέο διπλό πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών / Γυναικών και Νέων / Νεανίδων.

Χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε και η Ιφιγένεια Τελιούση στα 200 επιφάνεια κοριτσιών με 1:33.32.



Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Γιολάντα Καπέρδα στα 200 διπλά πέδιλα κοριτσιών με 1:48.69.


Τα άλλα πλασαρίσματα των Ελλήνων στους τελικούς της δεύτερης μέρας: 100 υποβρύχιο κοριτσιών: Μαρία Ηλιάκη 4η με 39.45. 100 υποβρύχιο αγοριών: Αριστοτέλης Μπουφίδης 5ος με 36.19, Αθανάσιος Μιχαηλίδης 7ος με 36.30. 200 επιφάνεια αγοριών: Νίκος Μαυρομμάτης 5ος με 1:26.56. 1.500 επιφάνεια αγοριών: Αθανάσιος Θεοδωρίδης 5ος με 13:05.23. 200 διπλά πέδιλα κοριτσιών: Αμαλία Χριστίνα Παπάζογλου 7η με 1:51.86.


Οι δηλώσεις

Ιφιγένεια Τελιούση: «Σήμερα κατάφερα να πάρω το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. επιφάνειας νεανίδων και είμαι πολύ χαρούμενη. Το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι ένα από τα αγαπημένα μου και έχω προπονηθεί αρκετά ώστε να καταφέρω να φέρω αυτό το αποτέλεσμα. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή την τόσο μεγάλη διοργάνωση και μακάρι να συμμετέχω και στις επόμενες. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά όλα τα μέλη της ομάδας μου (Κολυμβητικό Όμιλο Καλαμαριάς) καθώς και τα μέλη της Εθνικής και την Ομοσπονδία».

Άγγελος Τσούτσης: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη της χώρας μας, θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτρια μου Κατερίνα Τσιούρη που με στηρίζει κάθε μέρα. Επίσης τους γονείς μου,τους συναθλητές μου, τους φίλους και τον φυσικοθεραπευτή μου Χρήστο Μασσαλά που συνέβαλαν σε όλο αυτό το ταξίδι. Να μην τα παρατάτε σε καμία δυσκολία που έχετε».

Γιολάντα Καπέρδα: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που στη δεύτερή μου χρονιά στην εθνική ομάδα κατάφερα να κατακτήσω την 2η θέση στα 200 μέτρα διπλα πέδιλα και την 1η θεση στην μικτη σκυτάλη 4x100. Η φετινή χρονιά ήταν πιεστική παρόλα αυτά επιτεύχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους μου στόχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου, την οικογένειά μου και πολλούς ανθρώπους ακόμα οι οποίοι στηρίζουν τις προσπάθειες μου και είναι πάντα δίπλα μου. Τέλος θα ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου και στη δύναμή σου».

Αλέξανδρος Νικολόπουλος: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που καταφέραμε να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα, κάναμε την χώρα μας περήφανη ακόμα μια φορά, φέρνοντας ένα ακόμα χρυσό με την σκυτάλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και την οικογένειά μου που μου στάθηκαν στα δύσκολα και χωρίς αυτούς δεν θα είχα φτάσει ως εδώ. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως με την δύναμη της θέλησης όλα είναι εφικτά».

Γεωργία Περάκη: «Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων για το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση. Δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και το πιστέψαμε πολύ μέσα μας. Ένα τεράστιο μπράβο, λοιπόν, οφείλω πρώτα στους συναθλητές μου, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει αυτήν την επίδοση. Ευχαριστώ θερμα ακόμη τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, τους προπονητές μου για άλλη μια φορά και φυσικά την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου».