Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2023: Ξεκινά την προσπάθειά της η ελληνική τετράδα του πινγκ πονγκ

Την Παρασκευή (23/6) θα ξεκινήσει η ελληνική ομάδα του πινγκ πονγκ την πορεία της στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2023: Ξεκινά την προσπάθειά της η ελληνική τετράδα του πινγκ πονγκ

Νέα αγωνιστική πρόκληση, νέα εμπειρία, νέα σκληρή προσπάθεια για κάτι αξιόλογο. Είναι το πνεύμα, με το οποίο αντιμετωπίζει τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία η ελληνική 4άδα της συμμετοχής στο τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αρχίζει την Παρασκευή (23/6).

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, η Κατερίνα Τόλιου, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου δικαιωματικά βρίσκονται στο Hutnik Arena της Κρακοβίας και χωρίς κανένας τους να είναι στα φαβορί έχουν το θαυμάσιο κίνητρο να πετύχουν, αναλογικά, το δικό τους πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήδη η σημερινή 22/6 κλήρωση τούς έβαλε από νωρίς στα δύσκολα, αγωνίζονται την Παρασκευή στον preliminary round 2 και καλούνται να παρουσιαστούν από την αρχή στην κατάλληλη κατάσταση ώστε να διεκδικήσουν την είσοδο στον 1ο γύρο (σ.σ. στους «32»).

Στο τουρνουά μετέχουν 152 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες σε 5 αγωνίσματα, η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση μόνο στο απλό. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής και ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας.

Η Κατερίνα Τόλιου είχε αγωνιστεί και το 2019 στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Κυνηγώντας το ολυμπιακό όνειρο θέλει νίκες και βαθμούς. Η Ελισάβετ Τέρπου είναι η …καινούργια της παρέας και θέλει ν’ αποκομίσει μεγάλες και πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Οι πρωταθλητές μας έμαθαν νωρίς το μεσημέρι τους αντιπάλους τους στα νοκ άουτ των Ευρωπαϊκών Αγώνων ύστερα από τη σχετική κλήρωση. Σχηματίστηκε ταμπλό των «128» στο απλό και των δύο κατηγοριών με δύο preliminary rounds. Τον 1ο τον αποφεύγουν όλοι οι διεθνείς μας κι αρχίζουν την προσπάθειά τους από τον 2ο, ουσιαστικά δηλαδή από τον γύρο των «64».

Στο απλό ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 25 στα seeding) αντιμετωπίζει τον Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ (Νο 45). Αν περάσει στους «32» (τυπικά δηλαδή τον 1ο γύρο του ταμπλό) τον περιμένει ο Γάλλος Αλέξις Λεμπρούν, νούμερο 5 στα φαβορί. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Νο 39) κληρώθηκε στους «64» με τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον (Νο 26). Αν επικρατήσει, θα συναντήσει τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ γνωστό κι από τη φετινή παρουσία του στον Ολυμπιακό (Νο 9 του τουρνουά).

Στο απλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 33 στην Κρακοβία) «έπεσε» στον preliminary round 2 με τη Σέρβα Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου (Νο 27). Αν πάρει την πρόκριση θ’ αναμετρηθεί με την Αυστριακή πρωταθλήτρια Ευρώπης Σοφία Πολκάνοβα (είναι bye στις «32» ως 2ο φαβορί του τουρνουά).

Η Ελισάβετ Τέρπου (Νο 45) κοντράρεται με την Τζόρτζια Πικολίν από την Ιταλία (Νο 19). Αν νικήσει θα συναντήσει στις «32» το 1ο φαβορί, τη Χαν Γινγκ από τη Γερμανία.

Όλα τα αγωνίσματα του τουρνουά, το οποίο λήγει στη 1 Ιουλίου, είναι ομαδικό ανδρών και γυναικών, απλό ανδρών και γυναικών και διπλό μικτό. Από 12 είναι οι χώρες στο ομαδικό, ενώ στο διπλό μικτό υπάρχουν 16 ζευγάρια.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Παρασκευής (23/6) σε ώρες Ελλάδας:
Γκιώνης-Γκουντούζ 20:15 Τραπέζι 2
Τόλιου-Λουπουλέσκου 21:00 Τραπέζι 2
Σγουρόπουλος-Χάμπεσον 21:00 Τραπέζι 3
Τέρπου-Πικολίν 16:00 Τραπέζι 2