Ποδηλασία: Πέθανε στα 26 του χρόνια ο Τζίνο Μάντερ, ύστερα από σφοδρή πτώση

Πέθανε την Παρασκευή (16/6) σε ηλικία μόλις 26 ετών ο Ελβετός ποδηλάτης Τζίνο Μάντερ, ύστερα από σύντομη νοσηλεία.

Ποδηλασία: Πέθανε στα 26 του χρόνια ο Τζίνο Μάντερ, ύστερα από σφοδρή πτώση

Τον πρόωρο θάνατο του Τζίνο Μάντερ θρηνεί από την Παρασκευή (16/6) ο κόσμος της ποδηλασίας και όχι μόνο, καθώς έγινε γνωστό ότι ο μόλις 26χρονος Ελβετός υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί την Πέμπτη (15/6), ύστερα από σφοδρή σύγκρουση και πτώση από μεγάλο ύψος.

Κατά τη διάρκεια του 5ου ετάπ του Γύρου Ελβετίας, ο Μάντερ συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα με τον Αμερικανό ποδηλάτη Μάγκνους Σέφιλντ, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του ποδηλάτου του και να πέσει σε χαράδρα.

Ύστερα από μεγάλη επιχείρηση ο Μάντερ περισυλλέχθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, στα οποία δυστυχώς υπέκυψε ύστερα από μερικές ώρες. Στο νοσοκομείο παρέμεινε για μία νύχτα και ο Σέφιλντ για παρακολούθηση, καθώς υπέστη διάσειση από τη σύγκρουση.

«Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, μετά από μια πολύ σοβαρή σύγκρουση κατά τη διάρκεια του πέμπτου ετάπ του Γύρου Ελβετίας, ο Τζίνο έχασε τη μάχη για να ανακάμψει από τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Bahrain Victorious, για την οποία αγωνιζόταν ο εκλιπών.