Πάλη: «Χάλκινος ο Παπαγεωργίου στο Ευρωπαϊκό Κ17!

Τo χάλκινο μετάλλιο στο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 των Τιράνων κατέκτησε ο Βασίλης Παπαγεωργίου καθώς κέρδισε στον «μικρό» τελικό των 55 κιλών Eλληνορωμαϊκής τον Νορβηγό Μάριουτ.

Πάλη: «Χάλκινος ο Παπαγεωργίου στο Ευρωπαϊκό Κ17!

Το χάλκινο μετάλλιο στο λαιμό του κρέμασε στα Τίρανα, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17, ο Βασίλης Παπαγεωργίου αφού ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στα 55 κιλά της Ελληνορωμαϊκής.

Ο νεαρός πρωταθλητής πανηγύρισε στην Αλβανική πρωτεύουσα, επικρατώντας μ’ ανατροπή, του Νορβηγού Μάριο Αντρέι Μάριουτ!

Αρχικά έχανε 2-0. Χρειάστηκε επιτυχημένο τσάλεντζ για να ισοφαρίσει κι αφού έριξε τον αντίπαλό του στο έδαφος έφτασε στο 7-2 παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον μοναδικό αγώνα που δεν νίκησε αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε νικώντας τον Ούγγρο Μπέντε Όλαζ, ενώ ακολούθως επικράτησε με τεχνική υπέροχη του Αυστριακού Ντάνιελ Στρουζίνσκι. Στον προημιτελικό στάθηκε άτυχος, καθώς σε έναν οριακό αγώνα έμεινε στο 1-1 με τον Μολδαβό Σαρμάνοφ και βρέθηκε μέσω ρεπεσάζ στον αγώνα του μεταλλίου.

Εν τω μεταξύ, ο Θανάσης Ευθυμιάδης στα ρεπεσάζ των 65 κιλών ξεπέρασε το εμπόδιο του Αλβανού Τσορντ Γκιόνι, όμως στη συνέχεια έχασε από τον Σουηδό Ρούμπεν Άρβιντ Γιόνας Στράακεβεντ και δεν μπόρεσε να φτάσει στον «μικρό» τελικό. Την προσπάθεια του θα συνεχίσει στα ρεπεσάζ των 45 κιλών κι ο Θανάσης Τσινιάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε από τον Αζέρο Τουράν Ντασνταμίροφ, ο οποίος στη συνέχεια έφτασε μέχρι τον τελικό. Πλέον, ο Τσινιάς θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό Τζάμπα Μπολκβατζε, ενώ σε περίπτωση νίκης θα παλέψει με τον Αρμένιο Γιουρίκ Μικιταριάν στον «μικρό» τελικό.

Από εκεί και πέρα μια στιγμή αδράνειας στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου μέρους στοίχισε στον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, ο οποίος ηττήθηκε από τον Τούρκο Σαλίχ Γιουσούφ Γιαζιτσί και έμεινε πρόωρα εκτός συνέχειας. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Παππάς έχασε από τον Γερμανό Όλε Στέρνινγκ.

Σήμερα, τρίτη ημέρα των αγώνων είναι η σειρά για τέσσερις Ελληνίδες. Στα 43 κιλά η Μαρία Λουίζα Γκίκα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ρουμάνα Ντιάνα Ιουμινίτσα Βοϊτσουλέσκου, ενώ στα 57 κιλά η Γεωργία Χασαμπαλιώτη θα παλέψει στην φάση των «16» με την Ρωσίδα Μαρία Μπελιάσοβα.

Στα 65 κιλά η Ιωάννα Μακρυδάκη θα παίξει στα προκριματικά κόντρα στην επίσης Ρωσίδα Αναστασία Κομάναβα ενώ στα 73 κιλά η Θεοδώρα Ραφαηλία Αργυρίου περιμένει στα προημιτελικά την αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στην (Boυλγάρα) Αλεξάντρα Στογιάνοβα και τη (Ρωσίδα) Ντιάνα Τίτοβα