Πυγμαχία: Στο CAS η Διεθνής Ομοσπονδία κατά της απόφασης της ΔΟΕ

Στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να αποσύρει την αναγνώρισή της, θα προσφύγει η διεθνής ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA).

Πυγμαχία: Στο CAS η Διεθνής Ομοσπονδία κατά της απόφασης της ΔΟΕ

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανέφερε στις 7/6 ότι δεν αναγνωρίζει την Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA), λόγω αποτυχίας της να τηρήσει ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων.

Πηγή με γνώση των διαδικασιών ανέφερε ότι η ΔΟΕ αποφάσισε επίσης να έχει το άθλημα ως μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες 2028.

Η IBA επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «πραγματικά απεχθή και καθαρά πολιτική» κίνηση.

Η ΔΟΕ ανέστειλε την IBA το 2019 για θέματα διακυβέρνησης, οικονομικών, διαιτησίας και ηθικής και δεν την ενέπλεξε στη διεξαγωγή των αγώνων πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Οι ενέργειες της IBA οδήγησαν στη δημιουργία μιας αποσχισθείσας ομάδας που ονομάζεται World Boxing και αρκετές χώρες έχουν αποχωρήσει από την IBA για να ενταχθούν στον νέο οργανισμό.

Το νεοσύστατο σώμα πυγμαχίας περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία καθώς και τη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, οι οποίες εντάχθηκαν τον Απρίλιο.