Ιστιοπλοΐα: Με πέντε συμμετοχές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Όπτιμιστ

Πέντε ιστιοπλόοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Όπτιμιστ. 

Ιστιοπλοΐα: Με πέντε συμμετοχές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Όπτιμιστ

Μία πολύ μεγάλη διοργάνωση θα διεξαχθεί αυτές τις ημέρες στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας. Ο λόγος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Όπτιμιστ, οι ιστιοδρομίες του οποίου ξεκινούν το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Η ελληνική ιστιοπλοΐα θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια. Πρόκειται για τους Ιωάννη Τουρνή (Ν.Ο.Π. Φαλήρου), Ιάσωνα Παναγόπουλο (Ν.Ο. Καλαμακίου), Ανδρέα Ψωμιάδη ( Ν.Ο.Τ.Κ. ), Παρασκευά Κολοκοτρώνη (Ι.Ο.Π.) και Χρυσούλα Κανέλλου Κοκκινάκη (Ν.Ο. Άνδρου). Οι ιστιοπλόοι μας αναχωρούν για την Ισπανία την Πέμπτη.

Θυμίζουμε ότι στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας η Κοκκινάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα κορίτσια και το χρυσό στα 12χρονα, ενώ στην ίδια ηλικιακή κατηγορία η Άννα Μαρία Μακρή του Ν.Ο.Π. Φαλήρου πήρε τη 2η θέση.

Στο δε ομαδικό η Ελλάδα ήταν τρίτη πίσω από την Ιταλία και τις Η.Π.Α. σε σύνολο 61 χωρών. Επίσης, το 2022 ο Παναγόπουλος είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, οπότε στην ελληνική αποστολή υπάρχει αισιοδοξία ότι οι ιστιοπλόοι μας θα συνεχίσουν τις πολύ καλές εμφανίσεις με στόχο όσο το δυνατόν σημαντικές διακρίσεις.