Ιστιοπλοΐα: Ασημένιο μετάλλιο για τα αδέρφια Γιαννούλη στο Σαν Ρέμο

Οι Λάμπης Γιαννούλης και Ελένη Γιαννούλη πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης 470 mixed. 

Ιστιοπλοΐα: Ασημένιο μετάλλιο για τα αδέρφια Γιαννούλη στο Σαν Ρέμο

Με ελληνικό μετάλλιο ολοκληρώθηκε στο Σαν Ρέμο το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ολυμπιακής κλάσης 470 mixed. Είναι ασημένιο και το κατέκτησαν τα αδέλφια Λάμπης Γιαννούλης – Ελένη Γιαννούλη στα U21MX μεταξύ 7 σκαφών.

Στην ευρωπαϊκή κατάταξη των 50 σκαφών οι ιστιοπλόοι του Ι.Ο.Π. τερμάτισαν 38οι με 177 βαθμούς σε 11 ιστιοδρομίες και στην γενική βαθμολογία του ανοιχτού πρωταθλήματος, που έλαβαν μέρος 65 σκάφη, κατέλαβαν την 48η θέση.

Οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης, επίσης αδέλφια του Ι.Ο.Π., αγωνίστηκαν στον χρυσό στολίσκο και κατέλαβαν την 21η θέση στην Ευρώπη και την 28η συνολικά με 191 βαθμούς.

Για τα δύο ελληνικά σκάφη αυτός ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας τους ενόψει της πρώτης πρόκρισης τον Αύγουστο στη Χάγη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Έγινε μια σημαντική προσπάθεια που συνοδεύτηκε από ένα μετάλλιο και υπάρχει αισιοδοξία ότι η ελληνική ιστιοπλοΐα μπορεί να τα καταφέρει να εκπροσωπηθεί στα 470 mixed στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.