Πινγκ - Πονγκ: Νίκη της Έσλοβ στην πρεμιέρα του Σγουρόπουλου

Το νέο κλαμπ του νεαρού άσου επικράτησε 3-1 της γαλλικής Ενεμπόν κι έβαλε γερή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

Πινγκ - Πονγκ: Νίκη της Έσλοβ στην πρεμιέρα του Σγουρόπουλου

Η πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Champions League επιτραπέζιας αντισφαίρισης συνοδεύτηκε από πολύτιμη νίκη της Έσλοβ. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων δεν κατάφερε να επικρατήσει στο δικό του (πολύ δύσκολο) παιχνίδι, όμως χαμογέλασε στο τέλος αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας διότι το νέο του κλαμπ, η Έσλοβ, έκαμψε στη Σουηδία τη γαλλική Ενεμπόν με 3-1 κι έβαλε γερή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Η αναμέτρηση έγινε χτες (28/9) βράδυ και ήταν για την εναρκτήρια αγωνιστική του 4ου γκρουπ. Το επόμενο παιχνίδι των Σκανδιναβών θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου και θα είναι εκτός έδρας με τη γερμανική Μιλχάουζεν.

Η Έσλοβ αντιμετώπισε την Παρασκευή την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας, στην οποία μεγαλούργησε για πολλά χρόνια ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Αγωνίστηκε με νεανική σύνθεση, παρόλα αυτά είχε βάσιμες ελπίδες για τη νίκη και το έδειξε από την αρχή. Εν τέλει έφτασε στο 3-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή ένα 16χρονο παιδί, τον Τρουλς Μέρεγκαρντ.

Ο Σουηδός δευτεραθλητής κόσμου και Ευρώπης στο απλό νέων έπιασε καταπληκτική απόδοση και κόντρα στα προγνωστικά πέτυχε δύο σπουδαίες νίκες χωρίς να χάσει ούτε σετ! Επιπλέον στο 3ο στη σειρά ματς ο Σβένσον έκανε το 2-1 για την Έσλοβ με σπουδαία ανατροπή από 0-2 πίσω.

Ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση 2 της ομάδας του, έδωσε αγώνα-τεστ με τον Λίαμ Πίτσφορντ και ηττήθηκε με 3-0 σετ. Ο Άγγλος είναι στο νούμερο 31 της παγκόσμιας κατάταξης, τα πήγε καλά στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με πλασάρισμα στις θέσεις 9-16, ενώ το 2016 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Ελευσίνιος άσος (Νο 256) δεν μπόρεσε στην αρχή να βρει λύσεις στο παιχνίδι του Πίτσφορντ, όμως από το 2ο σετ κι έπειτα βελτίωσε την απόδοσή του. Διεκδίκησε γερά την ισοφάριση ώσπου ο Άγγλος επικράτησε οριακά με πόντο για high lights στο 10-9. Στο 3ο σετ δημιούργησε μικρή διαφορά και την κράτησε.

Ο Σγουρόπουλος ευτύχησε στα 18 του χρόνια να κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι απόλαυσε γενικά ωραία εμπειρία, πέρα από το ματς με αντίπαλο μεγάλης κλάσης. Στο γυμναστήριο βρέθηκε αρκετός κόσμος και ήταν ενθουσιώδης, έγινε τελετουργικό για την παρουσίαση των ομάδων και υπήρχε μουσική.

Ο Μέρεγκαρντ έκλεψε τις εντυπώσεις διότι από τη θέση 1 άνοιξε κι έκλεισε το σκορ με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην αρχή ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Κινέζο Φαν Σενγκ (με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα) και στο τέλος τον Πίτσφορντ με το ίδιο σκορ! Στο κρίσιμο 3ο παιχνίδι ο Σουηδός Σβένσον νίκησε από 0-2 πίσω τον Βέλγο Νούτινκ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Έσλοβ-Ενεμπόν 3-1:

Τρουλς Μέρεγκαρντ-Φαν Σενγκ Πενγκ 3-0 (11-5, 11-9, 11-9)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Λίαμ Πίτσφορντ 0-3 (3-11, 9-11, 7-11)

Ρόμπερτ Σβένσον-Σεντρίκ Νούτινκ 3-2 (15-17, 5-11, 13-11, 11-8, 11-3)

Μέρεγκαρντ-Πίτσφορντ 3-0 (11-7, 11-7, 11-9)

Στο άλλο ματς του 4ου γκρουπ η επικεφαλής Όρενμπουργκ από τη Ρωσία κατέβαλλε εντός έδρας τη γερμανική Μιλχάουζεν με 3-0. Η νίκη πάντως, ήρθε πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το σκορ. Η Μιλχάουζεν, που έχει στις τάξεις της και τον φετινό δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου, είναι η καινούργια παρουσία της διοργάνωσης. Η Όρενμπουργκ των πολλών ευρωπαϊκών τίτλων παρέταξε δύο μεταγραφικά αποκτήματα, τον Κινέζο Γιαν Αν και τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας.

Αγώνας έγινε χτες (28/9) και για τον 3ο όμιλο, όπου μετέχει η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη. Η επικεφαλής Σααρμπρίκεν φιλοξένησε τη γαλλική Ανζέ και την έκαμψε με 3-0. Η Μπογκόρια, που άρχισε την προσπάθειά της με νίκη στη Δανία επί της Ρόσκιλντε, θ’ αντιμετωπίσει στη 2η αγωνιστική την Ανζέ εκτός έδρας. Το ματς είναι προγραμματισμένο για τις 12 Οκτωβρίου.