Ζαραβίνας: «Δικαιούμασταν 100% την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής χάντμπολ ανδρών, Γιώργος Ζαραβίνας μίλησε για την τεράστια πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024 στην Γερμανία.

Ζαραβίνας: «Δικαιούμασταν 100% την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024»

Η Εθνική μας ομάδα στο χάντμπολ θα βρεθεί στη «Μέκκα» του αθλήματος, στην Γερμανία, εκεί όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Euro 2024!

O ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας τόνισε τα εξής για την τεράστια επιτυχία του ελληνικού συγκροτήματος με την πρόκριση στα τελικά του τουρνουά.

*** «Είμαι χαρούμενος που μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα θα βρεθεί σε ένα μεγάλο τουρνουά. Λόγω της μεγάλης προσπάθειας μας και κυρίως της σταθερότητάς μας τα δύο τελευταία χρόνια δικαιούμασταν να ελπίζουμε σε μια πρόκριση και εν τέλει το αξίζαμε 100%».

*** «Είναι το απόσταγμα μιας συνολικής προσπάθειας του ελληνικού χάντμπολ, ομάδων, προπονητών, αθλητών, ομοσπονδίας και κυρίως του κόσμου που αγκάλιασε αυτή την Εθνική ομάδα. Περάσαμε πολλές πίκρες, μικρές χαρές, αλλά θα πρέπει πάντα να επιμένουμε με συνολική προσπάθεια όλων των παραπάνω για να βρισκόμαστε πάντα εκεί. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο και πολύ εύκολο αν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω να φύγεις από εκεί».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Χάρης Μάλλιος δήλωσε: «Πραγματικά είμαι υπερήφανος συγκινημένος, ό,τι και να πω, τα λόγια είναι περιττά, Είμαι περήφανος, συγκινημένος. Ως αρχηγός της ομάδας πέρσι τον Απρίλιο μετά τον αποκλεισμό από το Μαυροβούνιο είχα δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα δουλέψω και θα γίνω καλύτερος, το ίδιο και οι συμπαίκτες μου και όλοι μαζί δώσαμε όρκο στα αποδυτήρια να πάμε αυτή την ομάδα σε μία μεγάλη τελική φάση. Αξίζαμε να προκριθούμε. Όλοι το πιστέψαμε, περάσαμε απογοητεύσεις, αλλά σήμερα έχουμε δάκρυα χαράς».