Στην Πάτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες IQFOIL από κάθε γωνιά της γης!

 Στα ύψη έχει εκτοξευτεί το ενδιαφέρον για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία IQFOIL, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι.

Στην Πάτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες  IQFOIL από κάθε γωνιά της γης!

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η διοργάνωση είναι Open και επί της ουσίας θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από ΗΠΑ, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Αρούμπα, Αυστραλία, Αλγερία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μεξικό, Περού, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Αργεντινή μέχρι και από την Ταϊβάν!

Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 38 χώρες και οι αθλητές με τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 250. Μάλιστα ήδη στην Πάτρα έχουν αφιχθεί μέλη της Κινεζικής αποστολής και άμεσα ξεκίνησαν προπονήσεις για να προσαρμοστούν στις συνθήκες.

Du-Jie-Cgen-Zhanying-Wu-Junbin.jpg
Από αριστερά προς τα δεξιά Du Jie, Chen Zhanying (Προπονητής), Wu Jumbin

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Μαΐου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, σε συνδιοργάνωση με την Παγκόσμια Κλάση IQFOIL, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και το test event έχει προγραμματιστεί για 28-30 Απριλίου.

ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ «ΜΕΣΑ»

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να ζήσουν από «μέσα» το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προσφέροντας παράλληλα ως εθελοντές στη διοργάνωση μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους. Η εμπειρία θα είναι μοναδική και το θέαμα απολαυστικό! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBlPHTmLGkME0H9kIGoFH1pgO-LNN4J6X9elqC1hsLxo95Dg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0