Βρέθηκε χώρος για το νέο σπίτι του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπιωτών

Βρέθηκε λύση για τον ιστορικό Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και πλέον το καινούργιο του σπίτι θα είναι σε χώρο που του παραχώρησε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Βρέθηκε χώρος για το νέο σπίτι του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπιωτών

Θυμίζουμε ότι το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο του απόδημου Αιγυπτιώτικου Ελληνισμού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον χώρο που του είχε παραχωρηθεί δωρεάν στο ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης επειδή ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών Αλεξάνδρειας διέθεσε τις εγκαταστάσεις του για να στεγαστεί εκεί η διοίκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Ο ΕΝΟΑ, λοιπόν, των 300 και πλέον αθλητώνεκδιώχθηκε από τις εγκαταστάσειςτου λόγω των έργων στο παλιό αεροδρόμιο και στην ευρύτερη περιοχή και για μεγάλο χρονικό διάστημα υποχρεώθηκε να φιλοξενείται σε άλλους ομίλους.

Η ευχάριστη είδηση για έναν όμιλο με τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμόήρθε από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Με προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Ιωάννη Κωνσταντάτου βρέθηκε χώρος που παραχώρησε στον Δήμο η «Ελληνικό Α.Ε» κι έτσι ο Ε.Ν.Ο.Α θα συνεχίσει τη λειτουργία του με μοναδικόστόχο να συνεχίσει να χαρίζει στη χώρα μας και άλλα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν πρωτόκολλο συμφωνίας το οποίοευλόγησε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Αίγυπτο παρουσία του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και του προέδρου του Ε.Ν.Ο.Α. Ρότζερ Γκαττ.

Έτσι, λοιπόν, ο ιστορικός Ε.Ν.Ο.Α. θα στεγάζεται πλέον σε χώρο του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Έγινε, μάλιστα, συνάντηση στα γραφεία του Δήμου παρουσία του Δημάρχου, της προέδρου της ΕΙΟ Νίκης Αναστασίου, του προέδρου του Ε.Ν.Ο.Α. Ρότζερ Γκαττ και του αντιπροέδρου Γιώργου Κωνταντακόπουλου όπου συζητήθηκαν οι περαιτέρω τρόποι στήριξης του ομίλου για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας.

Πηγή: ΕΙΟ