Παπαδημητρίου: Στις θέσεις 9-16 του διπλού γυναικών Under 21 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το πλασάρισμα στις θέσεις 9-16 του διπλού γυναικών Under 21 αποτέλεσε τον επίλογο στους αγώνες της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Σεράγεβο την Παρασκευή (07/04).

Παπαδημητρίου: Στις θέσεις 9-16 του διπλού γυναικών Under 21 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με την Ουγγαρέζα συμπαίκτριά της Χέλγκα Ντάρι έχασαν με 3-0 σετ από τις δυνατές Σοφία Κλε/Άννα Χέρσεϊ από την Γερμανία και την Ουαλία αντίστοιχα κι έμειναν εκτός προημιτελικών. Το ίδιο δίδυμο είχε μπει στη 16άδα και στην περσινή συνεργασία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Νωρίτερα, η 19χρονη πρωταθλήτριά μας είχε τελειώσει με ήττα και τα γκρουπ του σταδίου 2 του απλού γυναικών, σε ματς που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σε σχέση με πέρσι στην Κλουζ Ναπόκα επανέλαβε το καλό πλασάρισμα στο διπλό γυναικών, προχώρησε μία φάση στο απλό μπαίνοντας στις «32» της διοργάνωσης και σίγουρα κρατά ακόμα το γεγονός ότι συμμετείχε για δεύτερη σερί χρονιά στην κορυφαία διοργάνωση και ότι μέτρησε δυνάμεις σε γερές αναμετρήσεις. Συνολικά στο πρωτάθλημα, που λήγει την Κυριακή 09/04, παίρνουν μέρος 112 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες.

Στον γύρο των «16» του διπλού η Παπαδημητρίου και η Ντάρι (νούμερο 9 στα φαβορί) ανέλαβαν πολύ δύσκολη αποστολή το απόγευμα απέναντι σε αθλήτριες, που έχουν μετάλλια στο αγώνισμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Κλε και η Χέρσεϊ (Νο 8) αποδείχτηκαν και στην πράξη ανώτερες κι εφάρμοσαν τακτική και συνδυαστικό παιχνίδι, στο οποίο δεν βρήκε λύσεις το ελληνοουγγρικό δίδυμο. Στο ματς, που μεταδόθηκε ιντερνετικά, η εξέλιξη ήταν 2-11, 5-11 και 7-11. Η Κλε και η Χέρσεϊ αναδείχτηκαν πρόσφατα δευτεραθλήτριες Ευρώπης στο διπλό νεανίδων. Το 2021 η πρώτη και το 2022 η δεύτερη.

Η τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος περιλάμβανε αρχικά για την Παπαδημητρίου (νούμερο 32 στα seeding) τον τελευταίο αγώνα της στο απλό. Με τις δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές του γκρουπ Β, του σταδίου 2, είχε χάσει από την Πέμπτη 06/04 τις πιθανότητες πρόκρισης στο ταμπλό των «16». Αντιμετώπισε για το γόητρο την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς (Νο 2 του αγωνίσματος), η οποία ήταν επικεφαλής και πήρε αήττητη την πρωτιά.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος το 2021 ήταν απολύτως ανταγωνιστική στα δύο πρώτα σετ. Τα έχασε με διαφορά δύο πόντων και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να δείξει την ίδια σταθερότητα για να ηττηθεί με 4-0 (9-11, 10-12, 6-11, 6-11). Αποκλείστηκε με την 4η θέση στο γκρουπ, αλλά βέβαια κρατά την πρόκριση στο στάδιο 2 και την καλή προσπάθεια σε συνολικά 6 ατομικά ματς.