Πυγμαχία: Επίσημη η μάχη του Χέινι με τον Λοματσένκο στις 20 Μαΐου!

Ανακοινώθηκε επίσημα από την «Top Rank» η μεγάλη μάχη των Ντέιβιντ Χέινι και Βασίλι Λοματσένκο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου στο Λας Βέγκας.

Πυγμαχία: Επίσημη η μάχη του Χέινι με τον Λοματσένκο στις 20 Μαΐου!

Ένας από τους αγώνες που ονειρεύονταν εδώ και καιρό οι φίλοι της πυγμαχίας παίρνει πλέον σάρκα και οστά! Όπως ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη (29/3) η «Top Rank», ο Ντέιβιντ Χέινι θα αντιμετωπίσει τον Βασίλι Λοματσένκο στις 20 Μαΐου στο «MGM Grand» του Λας Βέγκας για τον τίτλο του υπερπρωταθλητή ελαφρών βαρών!

Ο 24χρονος Αμερικανός θεωρείται δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων δεκαετιών, έχοντας πλέον στην κατοχή του και τις τέσσερις διαθέσιμες ζώνες στα ελαφρά βάρη (WBC, WBA, IBF και WBO), αλλά και τον τίτλο του αδιαμφισβήτητου πρωταθλητή σύμφωνα με το πασίγνωστο περιοδικό «The Ring».

Στον αντίποδα, ο Λοματσένκο παρά τα 35 του χρόνια παραμένει ένας «μετρ» του αθλήματος με απαράμιλλη ταχύτητα και τεχνική. Πλέον θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι... βαστάνε ακόμα τα κότσια του, απέναντι σε έναν πολύ νεότερο αθλητή ο οποίος πέρα από την ηλικία έχει και το αβαντάζ του μεγέθους, όντας ψηλότερος και πιο ογκώδης.

Ο πολύπειρος Ουκρανός είχε χάσει τους τίτλους WBA, IBF, WBO τον Οκτώβριο του 2020, όταν και είχε ηττηθεί με ομόφωνη απόφαση των κριτών από τον Τεοφίμο Λόπεζ. Έκτοτε μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες και πλέον θα προσπαθήσει να ανέβει ξανά στην κορυφή των ελαφρών βαρών.