Ολυμπιακός: «Χρυσή» η Τριφύλλη στο Μαυροβούνιο

Η αθλήτρια του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων

Ολυμπιακός: «Χρυσή» η Τριφύλλη στο Μαυροβούνιο

Μία ακόμη επιτυχία για την Άννα-Μαρία Τριφύλλη. Η αθλήτρια του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων, στα 48 κιλά, στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου. Πρωταθλήτρια Ευρώπης «τζούνιορ» η νεαρή «ερυθρόλευκη» πυγμάχος, η οποία συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις τις σε μεγάλα τουρνουά.

Η νεαρότερη στην κατηγορία της, Άννα-Μαρία Τριφύλλη, αντιμετώπισε την πρώτη μέρα του Κυπέλλου την Αζέρα πρωταθλήτρια, Ισμαίλοβα Αουσού, στο πρώτο παιχνίδι και την κέρδισε με ομόφωνη απόφαση. Στον ημιτελικό, αγωνίστηκε με αντίπαλο τη Ρωσίδα πρωταθλήτρια, Ντάρια Ζριανίνα, η οποία κατέβηκε δύο κατηγορίες από τα 52 στα 48 κιλά, για να σταματήσει το αήττητο σερί της Άννας-Μαρίας, την οποία και κέρδισε με πλειοψηφική απόφαση.

Στον τελικό, με άριστη στρατηγική, κράτησε το αήττητο και κέρδισε με πλειοψηφική απόφαση την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νεάνιδες, την Τουρκάλα, Φιλίζ Ίσικ. Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις απονομές, η Τριφύλλη ψηφίστηκε και βραβεύτηκε από τη διοργάνωση και από όλες τις χώρες ως η καλύτερη γυναίκα πυγμάχος του θεσμού.