Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Το μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, θα τοποθετηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη προθήκη που δημιουργήθηκε στην αίθουσα «Αθήνα 2004».

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας παραδόθηκε, από την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, το μετάλλιο του Ολυμπιονίκη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Το μετάλλιο θα τοποθετηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη προθήκη που δημιουργήθηκε στην αίθουσα «Αθήνα 2004», ως ένδειξη τιμής στα επιτεύγματά του, δίπλα σε σημαντικά αναμνηστικά από τους Ολυμπιακούς του 2004.

Τα αργυρά μετάλλια του Ολυμπιονίκη είχαν δημοπρατηθεί και τα έσοδα δόθηκαν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παιδιά. Μετά τη δημοπρασία επεστράφησαν στην οικογένειά του, η οποία παραχώρησε το μετάλλιο του από την Ολυμπιάδα της Αθήνας 2004 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας για πέντε χρόνια.

Στην εκδήλωση παράδοσης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Τα μετάλλια και τα προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που κοσμούν την έκθεση του Μουσείου, αποτελούν απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες αθλητές.

Το Μουσείο μέσα από την Μόνιμη Έκθεση και τις δράσεις του έχει ως στόχο να συστήσει τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος, να εμπνεύσει και να παρακινήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr