Το Footvolley στο Αγρίνιο (vids)

Στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας θα διεξαχθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο το 1ο ευρωπαϊκό τουρνουά Footvolley.

Το Footvolley στο Αγρίνιο (vids)

Κάποτε ο Τζιοβάνι παρέδιδε μαθήματα με τα… κόλπα του στην άμμο, αλλά την ίδια ώρα ξεκινούσε να διαδίδει και ένα νέο άθλημα, το Footvolley. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να το γνωρίσει ακόμα καλύτερο ο κόσμος. Έτσι το σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Emileon θα διεξαχθεί το 1ο ευρωπαϊκό τουρνουά Footvolley. Μία διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Footvolley League, τη Footvolley Greece 2001, τον Παναιτωλικό και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι διοργανωτές υπόσχονται παιχνίδια υψηλού επιπέδου και πλούσιο πρόγραμμα διασκέδασης για τον κόσμο που θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις. Πρόκειται για ένα τουρνουά πανευρωπαϊκής εμβέλειας στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες από μεγάλες χώρες όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Αυστρία και τέσσερις ομάδες από την Ελλάδα.

Με τη συνεργασία του Παναιτωλικού

Χθες το μεσημέρι στο Varkiza Resort πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία έγινε παρουσίαση του τουρνουά. Στο πανέλ ήταν και ο Μαρτσέλο Ντα Κόστα στον οποίο δεν αρέσουν τα πολλά λόγια και αρκέστηκε να πει: «Ευχαριστώ όλους όσοι μας στηρίζουν σε αυτό το δύσκολο έργο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που μας βοηθάνε. Εγώ αυτό που θέλω είναι να περάσουμε καλά και θα είναι ένα μεγάλο σόου», τόνισε ο Μαρτσέλο δίνοντας το λόγο στην Κατερίνα Στικούδη, η οποία από την πλευρά της είπε: «Μεγάλη μου τιμή που με καλέσατε να χορέψω και να διασκεδάσω. Είναι πολύ ωραίο να συμμετέχεις σε σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διοργανωτές».

Στη συνέχεια μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η οποία τόνισε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπώ την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είμαστε συνδιοργανωτές. Είμαι ευτυχής που θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αυτό το γεγονός το διοργανώνει ο Παναιτωλικός ο οποίος ξεφεύγει από τα όρια του ποδοσφαίρου και φέρνει στο καταστατικό του ένα καινούριο άθλημα που είναι το footvolley και ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας για να έχουμε μία τέλεια διοργάνωση στο Αγρίνιο στο υπερύγχρονο προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού που είναι μία όαση για την πόλη του Αγρινίου. Είναι ένα γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας που θα λάβουν μέρος 12 ομάδες 8 ευρωπαϊκές και 4 ελληνικές. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω δύο λόγια για τον διοργανωτή, τον Παναιτωλικό, που δεν ήταν ποτέ μία απλή αθλητική ομάδα. Ανέκαθεν είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα από πιο παλιά μέχρι τις μέρες μας. Εμείς πιστεύουμε πολύ στον αθλητισμό γιατί πιστεύουμε ότι καλλιεργεί, ενώνει και από μόνος του είναι και πολιτισμός. Ευχαριστούμε τον Φώτη Κωστούλα που έχει φέρει σε άλλα επίπεδα το Αγρίνιο και βοηθάει πολύ την πόλη μας. Καλώ όλο τον κόσμο να είναι το σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο και να απολαύσουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και να διασκεδάσουμε».

«Καλούμε τον κόσμο να απολαύσει το θέαμα»

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Μάκης Μπελεβώνης από την πλευρά του επισήμανε: «Η αφορμή να ξεκινήσουμε αυτή τη συνεργασία ήταν μία πρόσκληση που δεχτήκαμε να παρακολουθήσουμε ένα τουρνουά στον Πειραιά με τον Τζιοβάνι. Αυτό που είδαμε μας άρεσε πάρα πολύ. Μας άρεσε πολύ ο τρόπος που αντιμετώπισαν το άθλημα. Με τους συνεργάτες μας προέκυψε η ιδέα να βοηθήσουμε και να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στο Αγρίνιο. Πρώτος στόχος ήταν να προβάλλουμε το άθλημα και δεύτερον να προσφέρουμε στους Αγρινιώτες ένα διήμερο διασκέδασης. Βρήκαμε δυνατούς συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια. Διαμορφώσαμε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στους χίλιους θεατές. Στο Αγρίνιο αγαπάνε τον αθλητισμό και χαίρονται να υπάρχουν τέτοιες διοργανώσεις. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φιλοξενήσουμε το σαββατοκύριακο την εκδήλωση».

Στο πάνελ ανέβηκε και ο Ολυμπιονίκης, Μιχάλης Μουρούτσος, ο οποίος είναι λάτρης του Footvolley και τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που θα συμμετέχω στο πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Footvolley και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό θα γίνει στη χώρα μας, η οποία έχει γεννήσει τον αθλητισμό. Είναι μεγάλη τιμή που σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είμαι στην ίδια ομάδα με έναν άνθρωπο που έχει γράψει ιστορία όπως είναι ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να γνωρίσει αυτό το άθλημα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τον Στέλιο Κρητικό και τον Γιάννη Τσιούρη έναν από τους κορυφαίους παίκτες Footvolley.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 09:30 όταν θα γίνει η έναρξη των αγώνων της προκριματικής φάσεις. Στις 19:00 θα γίνει η παρουσίαση ομάδων-παικτών και στις 19:15 η έναρξη αγώνων, προκριματικής φάσης. Την Κυριακή στις 10:00 έχουμε την έναρξη των αγώνων (τέσσερις προημιτελικοί), στις 15:00 την έναρξη της τελικής φάσης (2 ημιτελικοί) και στις 17:00 θα γίνει αγώνας επίδειξης επίλεκτων. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 19:00 και στις 20:30 είναι προγραμματισμένο μουσικό σόου με την Κατερίνα Στικούδη, ενώ στις 20:50 θα γίνουν οι απονομές-βραβεύσεις.

Το τρέιλερ του τουρνουά

Η συνέντευξη Τύπου στη Βάρκιζα