Σε λίγους μήνες το 3ο κλειστό τύπου «θόλου» και η επαναλειτουργία της πισίνας στο Ολυμπιακό Χωριό

Η αποτίμηση της ως τώρα μεταμόρφωσης του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς και τα όσα προγραμματίζονται να γίνουν μέσα στο 2023, ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από τη Διοικούσα Επιτροπή και τους εργαζομένους, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Σε λίγους μήνες το 3ο κλειστό τύπου «θόλου» και η επαναλειτουργία της πισίνας στο Ολυμπιακό Χωριό

Οπως τονίστηκε, οι αθλητικές υποδομές του Ολυμπιακού Χωριού, παραμελημένες μετά το 2004, αναβαθμίστηκαν από το 2020, όταν πέρασαν από την κυριότητα του ΟΑΕΔ στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, και επεκτείνονται για να διαδραματίσουν υπερτοπικό ρόλο ως αθλητικός πόλος.

Το αθλητικό κέντρο μεγάλωσε με την προσθήκη 47 στρεμμάτων που παραχώρησε ο Δήμος Αχαρνών. Συντηρήθηκαν τα δύο κλειστά, αναβαθμίστηκαν ενεργειακά, γραμμογραφήθηκε το στάδιο στίβου, απέκτησε κλωβό ρίψεων Ολυμπιακών προδιαγραφών, ολοκληρώνεται το αερομοντελοδρόμιο, επεκτάθηκε η διαδρομή ανωμάλου δρόμου, δημιουργήθηκε υπαίθριο γυμναστήριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά τις παρεμβάσεις αυτές, η επισκεψιμότητα των εγκαταστάσεων αυξήθηκε κατά 300%.

«Τα καλύτερα έρχονται!», τόνισε ο κ. Αυγενάκης. «Με απόλυτη συνέπεια στα όσα συμφωνήθηκαν για τα αντισταθμιστικά οφέλη σε σχέση με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά ΝΠΔΔ και τη μετεγκατάσταση των εθνικών ομάδων μας τζούντο, πάλης, πυγμαχίας, αλλά και με πιστή τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, η Lamda υπογράφει τις προσεχείς ημέρες τη Σύμβασή της με τον Ανάδοχο, άνω των 500.000 ευρώ, για την προμήθεια και την εγκατάσταση του Θόλου, που θα αποτελέσει το 3ο κλειστό γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου. Παράδοση, με την άδεια λειτουργίας σε 3 μήνες.

Κι επιπλέον, έπειτα από 19 χρόνια, ανακαινίζεται και θα ξαναλειτουργήσει η Ολυμπιακή πισίνα! Ήδη καταγράφηκαν λεπτομερώς όσα πρέπει να γίνουν και την επομένη εβδομάδα προκύπτει και η αναλυτική κοστολόγηση για τη Lamda.
Κι είμαστε μόνο στην αρχή! Όσα τώρα υλοποιούνται έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν! Εμείς όμως δεν σχεδιάζουμε μόνο, πράττουμε κιόλας! Και δεν κρινόμαστε από τις προθέσεις μας, αλλά από το αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως τη Διοικούσα Επιτροπή, τους 20 εργαζομένους από τα προγράμματα της ΔΕΠΑ, που δεν τους βλέπουμε ως εποχιακούς, αλλά ως μόνιμους, τον Δήμο, τα σωματεία, τους κατοίκους. Όλοι μαζί αναγεννάμε το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού».

Την αναγέννηση των εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Χωριό, την καθημερινή δουλειά του Υφυπουργείου, της Διοικούσας Επιτροπής υπό την προεδρία του Πέτρου Γαλάνη και των εργαζομένων, εξήραν με κολακευτικά λόγια: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Γεώργιος Βλάχος, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο εκπρόσωπος της Lamda Development, Μιχάλης Λάιος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, η γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Γιάννης Κωστάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χάρης Περδίκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Απόστολος Μαυροθαλασσίτης, εκπρόσωποι σωματείων, αθλητές, προπονητές, γονείς και κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού.