Ξιφασκία: Ελληνικό «1-2» με Γεωργιάδου και Γκουντούρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Τασκένδη!

Η Δέσποινα Γεωργιάδου επικράτησε της Δώρας Γκουντούρα στον, αμιγώς, Ελληνικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σπάθης στην Τασκένδη παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο!

Ξιφασκία: Ελληνικό «1-2» με Γεωργιάδου και Γκουντούρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Τασκένδη!

Θριαμβευτικά εξελίχθηκε στο ατομικό το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Τασκένδη για την ελληνική ξιφασκία και προσωπικά για την Δέσποινα Γεωργιάδου!

Η Eλληνίδα ξιφομάχος ήταν η νικήτρια στο τελικό της πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν όπου πλαισιώθηκε από τη Δώρα Γκουντούρα!

H Γεωργιάδου επιβλήθηκε στον, αμιγώς ελληνικό, τελικό, 15-10 ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με την συμπατριώτισσα της στο δεύτερο!

Νωρίτερα, η Γεωργιάδου (ΠΑΟ) είχε νικήσει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα με 15-11 ενώ η Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) είχε επικρατήσει επί της Αμερικανίδας Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι με 15-5.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το 1-2 στο εμβληματικό γκραν πρι της Ορλεάνης το 2021 που οι δύο Ελληνίδες συναντήθηκαν στον τελικό (όταν και πάλι η Γεωργιάδου είχε νικήσει, με 15-14, τότε) δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού τον επόμενο χρόνο.