Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Η σπουδαία Ρωσίδα Σβετλάνα Ρομάσινα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση

Η σπουδαία αθλήτρια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Σβετλάνα Ρομάσινα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Η σπουδαία Ρωσίδα Σβετλάνα Ρομάσινα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση

Στα 33 της χρόνια η Ρωσίδα αθλήτρια ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα της ενώ δεν έχασε ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Η τελική απόφαση ήρθε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ένα κομμάτι μέσα μου αναγνώρισε ότι έπρεπε να επιστρέψω στο σπίτι μου, ότι είχα κερδίσει πάρα πολλά. Ο αθλητισμός είναι εθιστικός και δεν είναι εύκολο να πεις το αντίο, ειδικότερα αν αναγνωρίζεται ότι είσαι ο κορυφαίος εκεί έξω. Μου πήρε χρόνο να ξεκουραστώ και να ανακάμψω και τελικά ήρθε η μέρα που αντιλήφθηκα ότι έκανα ότι ήταν δυνατό να έχω κάνει. Για μένα υπάρχει χώρος να κοιτάξω μπροστά, να εξελιχθώ. Θα παραμείνω κοντά στο άθλημα μου, μένω κοντά στην αθλητική οικογένεια. Θα συνεχίσω να αγαπώ το σπορ, θα δώσω θάρρος και αγάπη, θα μεταλαμπαδεύσω όσα γνωρίζω στη νεότερη γενιά», αναφέρει στο αντίο της.

Κέρδισε τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο ομαδικό και τρία στο ντουέτο ενώ δεν έχασε ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αφού γέννησε την κόρη της Αλεξάνδρα το 2017, η Ρομάσινα πήρε σχεδόν δύο χρόνια άδεια πριν επιστρέψει για να υπερασπιστεί τους τίτλους της στο Τόκιο. Τα κατάφερε και εκεί.

Η Ρομάσινα έχει επίσης 21 παγκόσμιους τίτλους, 13 ευρωπαϊκά χρυσά!