Ιστιοπλοΐα: Θρίαμβος... Νο7 για Πασχαλίδη, Τριγκώνη στην Ιταλία!

Οι έμπειροι ιστιοπλόοι του ΝΟΘ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ιστιοπλοΐα: Θρίαμβος... Νο7 για Πασχαλίδη, Τριγκώνη στην Ιταλία!

Νέος θρίαμβος του Ιορδάνη Πασχαλίδη και του Κώστα Τριγκώνη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado που έγινε στο Άκρο της λίμνης Γκάρντα στην Ιταλία. Οι έμπειροι ιστιοπλόοι του ΝΟΘ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ήταν ο 7ος ευρωπαϊκός τους τίτλος, ενώ έχουν κατακτήσει άλλα 6 παγκόσμια πρωταθλήματα! (ο Πασχαλίδης έχει άλλα δύο με πλήρωμα τον Πέτρο Κωνσταντινίδη). Χωρίς δεύτερη συζήτηση το χρυσό δίδυμο από την Θεσσαλονίκη είναι εδώ και πολλά χρόνια οι βασιλιάδες των Tornado.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έτρεξαν 23 σκάφη κι έγιναν 7 ιστιοδρομίες. Το ελληνικό σκάφος τερμάτισε 1, 1, 7, 1, 1, 1 και στην τελευταία κούρσα δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αγώνας ήταν εύκολος. Ίσα ίσα που οι αδελφοί Μαρσέλ και Ζορζ Στάινερ από την Ελβετία ήταν πολύ ανταγωνιστικοί κι έγιναν συναρπαστικές ιστιοδρομίες.

Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς. Οι Ελβετοί ήταν 2οι με 20β. και την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Γερμανοί Μπομπ και Μαρκ Μπάγιερ με 24 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Ενοσίμα οι Έλληνες ιστιοπλόοι δεν πήγαν καλά, αλλά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον θαλάσσιο στίβο που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στα RSX μετά από 9 κούρσες (μαζί με τον medal race) ο Βύρωνας Κοκκαλάνης κατέλαβε την 10η θέση με 83 βαθμούς σε σύνολο 40 σκαφών.

Στην κατηγορία 470 έγιναν 8 κούρσες και οι Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν 16οι με 108 βαθμούς μεταξύ 32 σκαφών. Στα Λέιζερ Ράντιαλ μετά από 7 κούρσες η Βασιλεία Καραχάλιου πήρε την 29η θέση σε σύνολο 53 σκαφών.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ