Η ΚΟΕ κάνει πρεμιέρα σε ευρωπαϊκά προγράμματα με το «Aquatic Hubs in remote areas»

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοίνωσε την έναρξη του έργου «Aquatic Hubs in remote areas».

Η ΚΟΕ κάνει πρεμιέρα σε ευρωπαϊκά προγράμματα με το «Aquatic Hubs in remote areas»

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ

«Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος με χαρά ανακοινώνει την έναρξη του έργου “Aquatic Hubs in remote areas” το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Sport 2022-2024 του Άξονα “Συμπράξεις Συνεργασίας” από την EACEA.

Το διακρατικό συνεργατικό σχήμα αποτελούν η ΚΟΕ και η εταιρεία ψηφιακής εκπαίδευσης Q&R LTD από την Κύπρο.

Στόχος του έργου είναι να προσφέρει ένα σύνολο δραστηριοτήτων που αφορούν την κολύμβηση σε παιδιά και εφήβους που κατοικούν στην Ελαφόνησο (Λακωνίας) και δεν έχουν πρόσβαση στην οργανωμένη άθληση στο νερό.

Οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν:

- εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου ν’ αναπτύξουν τα παιδιά θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τα οφέλη της άσκησης στο νερό

- πρακτικά μαθήματα στο θαλάσσιο περιβάλλον για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, για ασφάλεια και διασκέδαση

Στα πλαίσια του έργου θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών” για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, προς τους επαγγελματίες του κλάδου, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης ενός Aquatic Hubs σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η … εκκίνηση του έργου (kick-off Meeting), έγινε σήμερα (Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023) και υπεύθυνοι υλοποίησης του είναι οι: Στέφανος Αυγουλέας (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ), Γιώργος Χριστοφοράτος (Διευθυντής ΚΟΕ), Δρ. Δανάη Βαρβέρη, Δρ. Αλέξανδρος Νικολόπουλος.

Στ. Αυγουλέας: «Πρώτη φορά η ΚΟΕ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα»!

Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, αναφερόμενος στο έργο και τη σημασία, τόνισε για τη σημερινή πρώτη εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος: «Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας σας καλωσορίζω στην πρώτη συνάντηση του Προγράμματος Erasmus “ Aquatic Hubs in remote areas”.

Το πρόγραμμα καλύπτει ένα σύνολο δραστηριοτήτων που αφορούν στην κολύμβηση σε παιδιά και εφήβους που κατοικούν στην Ελαφόνησο.

Είναι η πρώτη φορά που η Κ.Ο.Ε. συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όπως το Erasmus, και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει τη βάση για συμμετοχή σε περισσότερα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι, Κ.Ο.Ε., η εταιρία Quality & Reliability Ltd, ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς του όμορφου νησιού της Ελαφονήσου θα συνεργαστούν ώστε το πρόγραμμα να επιτύχει στους στόχους του.

Καλή επιτυχία σε όλους».