Διαθεσόπουλος: «Σύγχρονος Καίσαρας ο Γιαννόπουλος»

Νέα ανακοίνωση από τον πρώην πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. 

Διαθεσόπουλος: «Σύγχρονος Καίσαρας ο Γιαννόπουλος»

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κυριάκο Γιαννόπουλο, σύγχρονο Καίσαρα.

Η ανακοίνωση

«Φίλες και Φίλοι,

Με το δεύτερο κείμενο επικοινωνίας μου, με το μαζικό χώρο της ΚΟΕ, θα ήθελα να διατυπώσω προβληματισμούς, ερωτήματα και απόψεις, προς την Διοίκηση της ΚΟΕ.

Όμως, αυτή την πρόθεσή μου, ήλθε να ανατρέψει η από 7/12/22 αήθης δήλωση του επικεφαλής της ΚΟΕ, με την ευκαιρία υποτίθεται της παρουσίασης της «συμφωνίας ασφαλιστικής κάλυψης» των αθλητών της υδατοσφαίρισης…

Μιας «συμφωνίας» που καλό θα ήταν να μαθαίναμε, για παράδειγμα, αν υπογράφηκε με την ΝΝ και όχι απλά με ασφαλιστικό πράκτορα, γνωστού και φίλου, τι προβλέπει για τα σωματεία (κόστη, κάλυψη) και πάει λέγοντας …

Ο Επικεφαλής λοιπόν της ΚΟΕ, αναφερόμενος στην από 1/12/22 δήλωση – παρέμβασή μου, είπε ότι «… η Διοίκηση της ΚΟΕ θα συνεχίσει αταλάντευτα το δρόμο της προόδου και του εκσυγχρονισμού του Υγρού Στίβου, όπως δεσμεύτηκε …ανεπηρέαστη από μεμονωμένες φωνές του παρελθόντος που τις ξεπέρασε η ζωή και ο χρόνος …»!!!

Θαυμάστε τον «ελλιπούς ήθους» και τουλάχιστον «ασεβή» επικεφαλής της ΚΟΕ, που ως σύγχρονος «Καίσαρας», μιλάει με λέξεις αήθεις και υποτιμητικές, αποφεύγοντας φυσικά να αναφερθεί στην ταμπακιέρα της παρέμβασής μου.

Ο Επικεφαλής της ΚΟΕ, όμως, είτε αγνοεί, είτε παριστάνει ότι αγνοεί, την αναμφισβήτητη αλήθεια της ζωής και συνάμα ανεκτίμητη αξία.

Αυτό, το μεγάλο και σημαντικό που έγινε με προσωπικούς κόπους και θυσίες, επί 34 συναπτά χρόνια, που έκανε την ΚΟΕ «ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ» Αθλητική Ομοσπονδία της Ελλάδας, Παγκόσμια δύναμη στη FINA, τη LEN και την COMEN.

Όχι κάποια μεταφυσική δύναμη, αλλά άνθρωποι που είχαν τις αθλητικές αξίες, την αθλητική φιλοσοφία, τα αθλητικά ιδεώδη, τις ιδέες και την ικανότητα υλοποίησης τους, με πολύ δουλειά και κόπο, δημιουργώντας αυτό το οικοδόμημα.

Μαζί φυσικά με όλους τους ανθρώπους του χώρου. Αθλητές, προπονητές, σωματεία, παράγοντες, γονείς, όσους εμπλέκονται στα αθλήματά μας.

Αυτό το σπουδαίο και μεγάλο, κανείς και κανένας χρόνος, καμμιά ζωή ΔΕΝ είναι ικανά να τα ΣΒΗΣΟΥΝ, ούτε βέβαια εκείνους που με την καθοδήγηση και διαχείριση τους, το δημιούργησαν.

Αυτή την ΚΟΕ άλλωστε, παραδώσαμε τον Απρίλη του 2021.

Αυτές είναι οι «μεμονωμένες φωνές» που, κατά τον Επικεφαλής της ΚΟΕ, έσβησε «ο χρόνος και η ζωή»…

Αλήθεια, φίλες και φίλοι, πόσο καισαρισμός, βερμπαλισμός και νεποτισμός, πόση αήθεια και ασέβεια, πόση βεβήλωση και ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ, κρύβουν τέτοιες αντιλήψεις και δηλώσεις…

Οφείλω λοιπόν να πω στον κ. Επικεφαλής της ΚΟΕ, ότι είναι πολύ καινούριος και άνευ έργου, για να νομίζει πως μπορεί να σβήσει, με τέτοιες δηλώσεις, το σπουδαίο και μεγάλο, με τα οποία γράφτηκε με Χρυσά Γράμματα η ιστορία της ΚΟΕ και όχι με «τεμπεσίρια»…

Γράφηκε, αντίθετα, με ήθος και σεβασμό που, συστυχώς, ο κύριος Επικεφαλής της ΚΟΕ, δεν διαθέτει.

Ο χρόνος και η ζωή, δεν θα σβήσουν όπως το επιθυμεί και το διατυπώνει με τις αήθεις δηλώσεις του, αλλά αντίθετα η ιστορία θα παραμείνει διαχρονική και ανεξίτηλη και οι «μεμονωμένες φωνές» θα είναι ΠΑΡΟΥΣΕΣ και ΖΩΝΤΑΝΕΣ.

Αν τις σκιάζεται, ας βρει τη δύναμη να τις αντιμετωπίσει …

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Αυτό το ήθος δυστυχώς, διοικεί σήμερα την ΚΟΕ.

Δεν αξίζει σε κανέναν μας, ούτε στην ίδια την Ομοσπονδία μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές μου για τις γιορτές.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Υ.Γ. Για θέματα, όπως: Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε διεθνή διοργάνωση, ευτελισμός διαδικασιών διεξαγωγής πρωταθλημάτων, οικονομική αφαίμαξη των σωματείων, καταστροφή και εκμηδένιση του «ονείρου» συμμετοχής της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (μπορεί να το ξεχάσατε κύριοι της ΚΟΕ, εμείς ΟΧΙ) αλλά και πολλά άλλα, επιφυλάσσομαι σε νεότερη επικοινωνία μας.

Υ.Γ (1). Η αναφορά μου σε «Επικεφαλής της ΚΟΕ» και όχι Πρόεδρος, δεν είναι ούτε απαξιωτική, ούτε υποτιμητική. Απλά προσδίδει τον «τίτλο» που ο ίδιος καλλιεργεί χωρίς σεβασμό σ’ αυτό που υποδηλώνει η έννοια «Πρόεδρος»».