Ολυμπιακός: Επίσκεψη στη Δομή φιλοξενίας της UNESCO Πειραιώς και Νήσων (vid)

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την κοινωνική δράση «Μη σταματάς να βοηθάς» και τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ολυμπιακός: Επίσκεψη στη Δομή φιλοξενίας της UNESCO Πειραιώς και Νήσων (vid)

Την κοινωνική δράση «Μη σταματάς να βοηθάς» συνεχίζει ο Ολυμπιακός και τις ημέρες των Χριστουγέννων. Σήμερα το μεσημέρι, αντιπροσωπεία αθλητών και αθλητριών των έξι ομαδικών τμημάτων (βόλεϊ Ανδρών, βόλεϊ Γυναικών, πόλο Ανδρών, πόλο Γυναικών, μπάσκετ Γυναικών, χάντμπολ) του συλλόγου, επισκέφτηκαν τη Δομή φιλοξενίας της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Δήμο Πειραιά και αφού μαγείρεψαν, σέρβιραν το μεσημεριανό γεύμα στους άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας, χαρίζοντας τους, παράλληλα, ένα μεγάλο χαμόγελο.

Με τον πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννη Μαρωνίτη και την πρόεδρο του ΣΕΦ και διευθύντρια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, να ξεναγούν τους αθλητές του Θρύλου στη Δομή.

Οι ωφελούμενοι της Δομής χάρηκαν πολύ με την επίσκεψη των «ερυθρόλευκων» αθλητών, απόλαυσαν το φαγητό και την παρέα τους και τους ευχαρίστησαν για την πολύτιμη βοήθεια!

Στην επίσκεψη του Ολυμπιακού στη Δομή φιλοξενίας της UNESCO Πειραιώς και Νήσων έδωσαν το «παρών» οι Μάρκο Μπίγιας, Άντρο Μπούσλιε, Ντίνος Γενηδουνιάς Χριστόδουλος Κολόμβος, Γιάννης Φουντούλης, Κωνσταντίνος Γούβης (πόλο Ανδρών), Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (πόλο Γυναικών), Δημοσθένης Λινάρδος, Σπύρος Χανδρινός, Άλεν Παγένκ, Δημήτρης Τζιάβρας (βόλεϊ Ανδρών), Μαρία Γενιτσαρίδη (βόλεϊ Γυναικών), Πέτρος Κανδύλας, Βύρων Παπαδόπουλος, Στέφανος Μιχαηλίδης, Ρόμπερτ Βέμπερ, Σάβο Σλαβούλιτσα (χάντμπολ) και Μαρία Αυτζή (μπάσκετ Γυναικών).

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: «Είναι μια δράση το ‘Μη σταματάς να βοηθάς’ που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όταν εγώ ήμουν τότε Γενική Γραμματέας στον Ολυμπιακό και με μεγάλη μου χαρά και σήμερα τη συνεχίζει. Σήμερα, ως διευθύντρια της UNESCO, υποδεχθήκαμε αθλητές του Ολυμπιακού και μαζί τους δώσαμε χαρά στους συνανθρώπους μας αυτές τις ημέρες, φυσικά δεν είναι μόνο αυτές τις ημέρες και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με τους αθλητές, να γευτούν ένα ωραίο ζεστό πιάτο φαγητό στην καινούργια Δομή της UNESCO που έχουμε φτιάξει. Και φυσικά, να ξεναγηθούν στους χώρους και στο υπνωτήριο, το οποίο φιλοξενεί και πρόσφυγες από την Ουκρανία».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Είμαστε περήφανοι, χαρούμενοι, που είμαστε κομμάτι αυτής της οικογένειας, αυτού του συλλόγου, που για άλλη μια χρονιά δείχνει την ευαισθησία και τη φιλανθρωπία, δείχνει το δρόμο και το παράδειγμα για όλο τον κόσμο, ημέρες σαν κι αυτές να δείχνουμε συμπόνια στον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη. Σήμερα, κάναμε κάτι πολύ μικρό, εμείς σαν αθλητές του Ολυμπιακού, μπροστά σε αυτό που κάνει ο κόσμος εδώ καθημερινά, που βοηθάει αυτόν τον κόσμο, με μία στέγη, με ένα πιάτο φαγητό. Εύχομαι στον κόσμο εδώ καλές γιορτές και του χρόνου να είμαστε καλά, να είμαστε δίπλα στον κόσμο, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Πέτρος Κανδύλας: «Άλλη μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, ήρθαμε σήμερα στη Δομή της UNESCO, στον Πειραιά, να μοιράσουμε φαγητό στους άστεγους, αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να νιώσουν κι αυτοί τις γιορτές, τα Χριστούγεννα. Ήταν τιμή μας να βρεθούμε σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο και να δείξουμε την αγάπη μας σε αυτό τον κόσμο».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Επισκεφτήκαμε σήμερα τη Δομή της UNESCO στον Πειραιά, ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο μεσημέρι, βοηθήσαμε στο μεσημεριανό στο μοίρασμα του φαγητού. Μια πολύ ωραία ενέργεια και πρωτοβουλία από τον Ολυμπιακό, ήρθαμε αθλητές από όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη σε ένα πολύ ωραίο κτήριο, περιποιημένο, καθαρό και βοηθήσαμε ανθρώπους που το χρειάζονται. Θα ήταν πολύ ωραίο όλοι οι άνθρωποι να βοηθάνε».

Δημοσθένης Λινάρδος: «Είμαι αρκετά χαρούμενος, που ο Ολυμπιακός, ως ομάδα, ως σωματείο και πάνω από όλα, ανθρώπινα, στέκεται σε τέτοιου είδους δράσεις! Είμαστε στον Δήμο Πειραιά, σε ένα πολύ καλό εγχείρημα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς τους πιο άπορους κατοίκους της περιοχής, μας φιλοξένησαν εδώ, είδαμε τους χώρους, που εδώ μπορούν να προσφέρουν φαγητό μέχρι και σε 2.000 άτομα. Είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι δράσεις, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ήρθαμε εδώ, το θέλαμε, να δώσουμε ένα χαμόγελο, λίγη χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά. Πρέπει να αλλάζει και η καθημερινότητα τους, να βλέπουν και κάτι διαφορετικό».

Μαρία Γενιτσαρίδη: «Έρχονται γιορτινές μέρες, είναι πολύ σημαντικό ο σύλλογος του Ολυμπιακού να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, ώστε να μπορούμε να βοηθάμε το συνάνθρωπο μας όσο μπορούμε. Ξεναγηθήκαμε σήμερα στη Δομή, βοηθήσαμε κι εμείς με την πλευρά μας, είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε όλος ο κόσμος όσους έχουν την ανάγκη».

Ιωάννης Μαρωνίτης: «Θα ήθελα πρώτα από όλα, να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού, τους παίκτες των ομάδων, για την ευαισθησία τους να έρθουν εδώ και να μας δώσουν αυτό το χαμόγελο, αυτή τη στήριξη, που τόσο απαραίτητη είναι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Το έχουν ανάγκη, πρώτα από όλα οι εργαζόμενοι, οι ωφελούμενοι και όλοι μας, αυτή την αίσθηση ασφάλειας που μας παρέχει αυτή η ομάδα, που εκπροσωπεί τη χώρα, τον Πειραιά μας, μας εκπροσωπεί όλους! Έλεγα προηγουμένως, ότι ήμουν στο Μεξικό σε ένα ταξίδι και δεν ήξεραν τον Πειραιά, δεν ήξεραν την Αθήνα, αλλά ήξεραν τον Ολυμπιακό! Και αυτό είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό. Από τα βάθη της ψυχής μου, σας ευχαριστώ, ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την παρουσία τους εδώ σήμερα, μας έδωσε μεγάλη χαρά, μας έδωσε κουράγιο και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων».