Έλιουντ Κιπτσόγκε: «Τον Απρίλιο θα αγωνιστώ στον Μαραθώνιο της Βοστώνης»

Ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, θα κάνει το ντεμπούτο του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης στις 17 Απριλίου του επόμενου έτους, όπως είπε σήμερα ο 38χρονος αθλητής, καθώς επιδιώκει την πέμπτη νίκη σε έναν από τους έξι κορυφαίους Μαραθώνιους.

Έλιουντ Κιπτσόγκε: «Τον Απρίλιο θα αγωνιστώ στον Μαραθώνιο της Βοστώνης»

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης έχει ήδη θριαμβεύσει στους Μαραθωνίους του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Σικάγο και του Τόκιο, οι οποίοι αποτελούν μέρος των μεγάλων Μαραθωνίων, και δήλωσε έτοιμος για το επόμενο βήμα.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι τον Απρίλιο θα αγωνιστώ στον Μαραθώνιο της Βοστώνης» δήλωσε ο Ολυμπιονίκης του Ρίο και του Τόκιο, Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο οποίος έχει κερδίσει 15 από τους 17 Μαραθωνίους, στους οποίους έχει τρέξει στην καριέρα του.

Κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, επικρατώντας στον αγώνα του Βερολίνου με χρόνο 2:01.09, βελτιώνοντας κατά μισό λεπτό την προηγούμενη κορυφαία επίδοση του κόσμου πριν από τέσσερα χρόνια.
Έχει συνολικά 10 μεγάλους τίτλους, αλλά δεν έχει λάβει μέρος στο παρελθόν στο Μαραθώνιο σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη.

Ο Κιπτσόγκε είναι ο μοναδικός αθλητής που έτρεξε έναν Μαραθώνιο σε κάτω από δύο ώρες, όταν πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 1:59.40 σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στη Βιέννη το 2019. Ο χρόνος, ωστόσο, δεν αναγνωρίστηκε επίσημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ