Αυγενάκης: Υποψήφιος για την κεντρική διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι υποψήφιος για την κεντρική διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA).

Αυγενάκης: Υποψήφιος για την κεντρική διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ

Την υποψηφιότητά του για την κεντρική διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Aναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΓΓΑ: «Πρόκειται για την πρώτη ελληνική υποψηφιότητα στα 23 χρόνια λειτουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού και οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 2 Φεβρουαρίου.

Την υποψηφιότητα του Έλληνα επικεφαλής για τον Αθλητισμό παρότρυναν τόσο η Προεδρία της Τσεχίας, όσο και οι ομόλογοί του, αναγνωρίζοντας τα τεράστια βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας την τελευταία 3ετία, ώστε πλέον να καταγράφεται η Ελλάδα στις πρότυπες χώρες αντιμετώπισης αυτής της παγκόσμιας μάστιγας, στην καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Επιπλέον, στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού εγκρίθηκαν τα συμπεράσματα για «βιώσιμες και προσβάσιμες αθλητικές υποδομές», τομέας που ήδη στην Ελλάδα αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συζητήθηκαν, ακόμα, τα θέματα συνεργασίας και συνεργειών μεταξύ αθλητισμού, σχολικού αθλητισμού και αθλητισμού βάσης (Ακαδημίες, κλπ), αλλά και το πώς η πρόσφατη κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τη μελλοντική ανάπτυξη του αθλητισμού και ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην πρόοδο της Ελλάδας και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί.


«Είχα την τύχη να συμμετάσχω στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού, όπου μπόρεσα να μεταφέρω σε όλους τους συναδέλφους, ομολόγους μου, την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας στα θέματα αθλητισμού καθώς και το μεταρρυθμιστικό έργο, τα αποτελέσματα, τους στόχους και το όραμα μας.
Συν τοις άλλοις, στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το νέο κανονισμό για αθλητικές εγκαταστάσεις προσβάσιμες αλλά και βιώσιμες. Βεβαίως, αναφερθήκαμε και στις δικές μας ενέργειες που έρχονται και ταυτίζονται με αυτόν τον ευρωπαϊκό στόχο.

Και, τέλος, ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου για την κεντρική διοίκηση του WADA, του Παγκοσμίου Οργανισμού για τα θέματα του αντι-ντόπινγκ.
Εμείς έχουμε δώσει προτεραιότητα σε αυτό το μεγάλο ζήτημα, σε μια από τις τρεις μεγάλες μάστιγες του αθλητισμού παγκοσμίως.
Θυμίζω ότι όταν αναλάβαμε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, το θέμα του ντόπινγκ ήταν πρώτης προτεραιότητας μας, διότι είχαν μείνει πάρα πολλά θέματα πίσω. Δεν είχαμε υλοποιήσει μεγάλο αριθμό υποχρεώσεων κι όμως σπεύσαμε, δουλέψαμε, τα καταφέραμε και σήμερα η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα πρότυπο στα θέματα του αντιντόπινγκ.

Για αυτό τον λόγο και κατέθεσα την υποψηφιότητα μου μετά από παρότρυνση του Προεδρεύοντος και αρκετών άλλων συναδέλφων ομολόγων μου, που είδαν με πάρα πολύ καλό μάτι όλη αυτή την
πορεία που έχουμε διανύσει τα τελευταία τρία χρόνια.

Άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, που είναι στις 2 Φεβρουαρίου, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος που η χώρα μας για πρώτη φορά από συστάσεως του WADA δίνει δυναμικό παρών, στέλνοντας ένα πολύ καθαρό μήνυμα ενάντια στο ντόπινγκ».