Πάλη: Δεύτερη στον κόσμο η Πρεβολαράκη

Η Μαρία Πρεβολαράκη φιγουράρει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στον τελικό ranking για το 2022.

Πάλη: Δεύτερη στον κόσμο η Πρεβολαράκη

Η «Κυρία» της Ελληνικής Πάλης που πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο ακόμα μία γεμάτη και άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Η κορυφαία Ελληνίδα είδε το όνομά της να φιγουράρει στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο τελικό ranking για το 2022, επίδοση που αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην πλούσια και γεμάτη επιτυχία καριέρα της.

Συγκεκριμένα η Πρεβολαράκη ολοκλήρωσε το 2022 με συγκομιδή 47.000 πόντων στα 53 κιλά των γυναικών, έχοντας μπροστά της στην παγκόσμια κατάταξη μόνο την Ντόμινικ Ολίβια Πάρις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σεζόν ξεκίνησε με το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έδωσαν στην Μαρία 8.000 πόντους, ενώ ακόμα 8.000 έφερε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρόσθεσε ακόμα 31.000 πόντους.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η αθλήτρια του Μόησεν Παριγέι, από το Νο. 28, απολαμβάνει πλέον τη θέση της στο Νο.2, που είναι η πιο υψηλή θέση στην καριέρα της, στο ράκινγκ λιστ που ισχύει από φέτος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Γι' αυτή την τεράστια επιτυχία η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης θα επιβραβεύσει την Μαρία Πρεβολαράκη με 3.000 δολάρια.

Η σεζόν για την Πρεβολαράκη θα ολοκληρωθεί στο Κόραλβιλ της Αϊόβα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εκεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ομάδων.

Στην 5η θέση ο Κουγιουμτσίδης

Πολύ κοντά στην πρώτη τριάδα στα 79 κιλά την Ελευθέρας βρέθηκε και ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο», που κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλές… πτήσεις το 2022 με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πήρε την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Με συνολική συγκομιδή 40.280 πόντων ο Κουγιουμτσίδης άγγιξε το πριν των κορυφαίων.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Τζόρνταν Μπούρουγκς από τις ΗΠΑ με 63.000 πόντους, ενώ το ακολούθησαν οι Αρσαλάν Μπουνταζάποφ (Κιργιστάν, 51.700), Μοχαμάντ Ασγκάρ Νοχοντλαρίμι (Ιράν, 45.000) και Βασίλ Μιχάιλοφ (Ουκρανία, 42.000).