Παγκόσμιο Σκοποβολής ISSF: Εκτός μεταλλίων η Κορακάκη στο πιστόλι Sport στο Κάιρο

Η Άννα Κορακάκη έμεινε εκτός βάθρου στο πιστόλι Sport στο Κάιρο. 

Παγκόσμιο Σκοποβολής ISSF: Εκτός μεταλλίων η Κορακάκη στο πιστόλι Sport στο Κάιρο

Στα ημιτελικά του πιστολιού Sport γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ISSF στο Κάιρο ολοκληρώθηκε η παρουσία της Άννας Κορακάκη.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση χθες στις βολές ακριβείας (293, 16Χ), κατάφερε σήμερα με σκορ 290 και 12Χ στις βολές ταχύτητας να προκριθεί στις φάσεις των ημιτελικών (583, 28Χ) και να διεκδικήσει τη διάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κορακάκη πέρασε στον ημιτελικό επικρατώντας σε τετραπλή ισοβαθμία (583/600) και θέτοντας εκτός ημιτελικού τις Γερμανίδες Μόνικα Καρτς και Μικέλε Σκέριες, όπως και την Μανού Μπάκερ από την Ινδία. Η είσοδος στον τελικό κρίθηκε από την απόλυτη ευστοχία και η Ελληνίδα το κατάφερε πετυχαίνοντας 28 κεντρικά δεκάρια. Στη συνέχεια δεν στάθηκε αρκετά τυχερή και έμεινε εκτός της αναμέτρησης για την κατάκτηση των μεταλλίων.

Η Ελληνική αποστολή, επιστρέφει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχοντας στις... αποσκευές της ένα ασημένιο μετάλλιο (Αεροβόλο Πιστόλι) και την κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Να σημειωθεί ότι το αγώνισμα του πιστολιού Sport γυναικών διεξάγεται με πυροβόλο όπλο και όχι με αεροβόλο.