Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελετή έναρξης στην... καρδιά του Παρισιού

Για πρώτη φορά σε χώρο έξω από το κεντρικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελετή έναρξης στην... καρδιά του Παρισιού

Σε χώρο έξω από το γήπεδο στην καρδιά του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Παρολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που είναι προγραμματισμένη για 28 Αυγούστου του 2024, όπως δήλωσαν σήμερα (20/10) οι διοργανωτές.

Την τελετή μάλιστα, που θα «περνάει» από τα Ηλύσια Πεδία μέχρι την πλατεία Κονκόρντ, αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 65.000 θεατές.

«Από τα Ηλύσια Πεδία μέχρι την Πλατεία Κονκόρντ, ανυπομονώ να φανταστώ την παράσταση που θα μεταμορφώσει την καρδιά του Παρισιού σε ένα πρωτόγνωρο καλλιτεχνικό φεστιβάλ, με υπέροχες παραστάσεις.

Μια παράσταση που έχει στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας στους παραολυμπιακούς αθλητές και τις αξίες που ενσωματώνουν. Μια παράσταση που θα φέρει κοντά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο γύρω από το μοναδικό πνεύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων», είπε ο Τόμα Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής.

Να σημειωθεί ότι και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αναμένεται να γίνει σε εξωτερικό χώρο, με τις αποστολές των χωρών να παρελαύνουν με βάρκες στον ποταμό Σηκουάνα.