Aντετοκούνμπο: 38ος πιο εμπορεύσιμος αθλητής στον κόσμο το 2022, στην κορυφή ο Ρονάλντο

O Γιάννης Αντετοκούνμπο (με 30,40 βαθμούς) είναι ο 38ος πιο εμπορεύσιμος αθλητής στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα της αθλητικής εταιρείας SportsPro με τους 50 πιο εμπορεύσιμους αθλητές στον κόσμο, την οποία παρουσιάζει για 13η συνεχή χρονιά.

Aντετοκούνμπο: 38ος πιο εμπορεύσιμος αθλητής στον κόσμο το 2022, στην κορυφή ο Ρονάλντο

Στην κορυφή της βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο (91,21 βαθμοί), που είναι ο πιο εμπορεύσιμος αθλητής στον κόσμο για το 2022.

Ο διάσημος Πορτογάλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφήνει πίσω του τη Σερένα Γουίλιαμς (67,99) και τον Λιούις Χάμιλτον (64,58), οι οποίοι συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.
Τέταρτος είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς (58,50), ενώ την πεντάδα ολοκληρώνει ο Λιονέλ Μέσι (53,27).

Για να διαμορφωθεί αυτή η κατάταξη, όπως εξηγεί η SportsPro, οι αθλητές ταξινομήθηκαν βάσει τριών στοιχείων: δύναμη επωνυμίας, οικονομία και κοινό.
Η NorthStar Solutions Group, η οποία συνεργάζεται με την SportsPro, ηγήθηκε μιας επιστημονικής ομάδας με εξειδίκευση στον αθλητισμό, το μάρκετινγκ και την επιστήμη δεδομένων, προκειμένου να διαμορφωθεί το σύστημα βαθμολόγησης που «έβγαλε» την τελική κατάταξη.
«Η εμπορευσιμότητα μπορεί να οριστεί με πολλούς τρόπους, αλλά αυτό που είναι σαφές από την εις βάθος αξιολόγησή μας είναι ότι κάθε αθλητής στη φετινή ποικιλόμορφη λίστα προσφέρει σημαντική αξία στους συνεργάτες της επωνυμίας του» δήλωσε ο διευθυντής της SportsPro, Μάικλ Λονγκ.
«Η ατομική εμβέλεια και επιρροή των αθλητών και, σε πολλές περιπτώσεις, η προθυμία τους να μιλήσουν για κοινωνικά ζητήματα τούς τοποθετεί ως ιδανικούς πρεσβευτές για εταιρείες που επιδιώκουν να επικοινωνήσουν αυθεντικά με τους καταναλωτές» πρόσθεσε.

Οι 10 πιο εμπορεύσιμοι αθλητές:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο

2. Σερένα Γουίλιαμς

3. Λιούις Χάμιλτον

4. ΛεΜπρόν Τζέιμς

5. Λίον Μέσι

6. Ναόμι Οσάκα

7. Βιράτ Κόλι

8. Άλεξ Μόργκαν

9. Σάμ Κερ

10. Τόμ Μπρέιντι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ