Στην Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια ο Λ. Αυγενάκης

Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας στο Περιστέρι, όπου ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας διοργάνωσαν Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια, βρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια ο Λ. Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Αθλητισμός έκανε λόγο για μία εξαιρετική πρωτοβουλία, «... προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τόσο το άθλημα που έχει χαρίσει σπουδαίες επιτυχίες στη χώρα μας με τους Παραολυμπιονίκες Γρηγόρη Πολυχρονίδη (πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών) και Αννα Ντέντα, όσο και τον αθλητισμό των ΑμεΑ».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι Θανάσης Τσιβίλης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιάννης Κωστάκης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Κώστας Σιάχος, έφορος Εθνικών Ομάδων στην αθλητική ομοσπονδία ΑμεΑ, Θοδωρής Αλεξάς, Παραολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας, Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Κώστας Φιλιππίδης, Δημήτρης Καφφάτος και Δημήτρης Μιτελούδης.

«H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας. Τα τελευταία τρία χρόνια, με συνέπεια και στόχευση, αδιάκοπη στήριξη και φροντίδα, συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες, έχουμε δώσει στον αθλητισμό των ΑμεΑ και στο Παραολυμπιακό κίνημα την προσοχή που δικαιούται, που του οφείλαμε και δεν είχε. Και συνεχίζουμε, με προτεραιότητα την υλοποίηση του μεγάλου Έργου, του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και περαιτέρω ανάπτυξης για το Παραολυμπιακό κίνημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» τονίζει σε ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ