Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας: Πράσινο φως για Ρώσους και Λευκορώσους

Σε άρση του αποκλεισμού Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών προχώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης.

Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας: Πράσινο φως για Ρώσους και Λευκορώσους

Σε πλήρη άρση της απαγόρευσης συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις προχώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (IBA).

Συγκεκριμένα οι αθλητές από τις εν λόγω χώρες θα μπορούν κανονικά να συμμετέχουν με τη σημαία της χώρας τους και υπό της ανάκρουση του εθνικού τους ύμνου.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με την οδηγία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν η συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητών για όσο διάστημα διαρκεί ο πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Η θέση αυτή είναι απόρροια των κακών σχέσεων IBA και ΔΟΕ, αλλά προκύπτει και από το γεγονός ότι πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας Ουμάρ Κρέμλεφ, ο οποίος θεωρείται στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν) και βασικός χορηγός της ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

Επιπλέον η IBA πριν λίγες μέρες είχε αποφασίσει και τον αποκλεισμό της Ουκρανίας από τις διοργανώσεις της καθώς δεν αναγνωρίζει τον Κίριλο Σεβτσένκο ως πρόεδρο της ουκρανικής ομοσπονδίας αλλά τον προκάτοχό του, Βολόντιμιρ Πρόντιβους, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο.