Τον Νοέμβριο ο Μαραθώνιος του Πεκίνου

Μετά από δύο διαδοχικές ακυρώσεις, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πόλη του Πεκίνου θα φιλοξενήσει τον ετήσιο Μαραθώνιο, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, στο πλαίσιο της επιστροφής στην... κανονικότητα και της διοργάνωσης διεθνών αθλητικών συναντήσεων.

Τον Νοέμβριο ο Μαραθώνιος του Πεκίνου

Πέρυσι, ο Μαραθώνιος του Πεκίνου αναβλήθηκε επ' αόριστον για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος μετάδοσης του ιού, τρεις μήνες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, πρόκειται για το μοναδικό σημαντικό αθλητικό γεγονός, που θα διεξαχθεί εφέτος στην Κίνα, καθώς προκειμένου να περιορισθεί η εξάπλωση της Covid-19, οι άλλοι διεθνείς αγώνες έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί.

Μετά από απουσία δύο ετών, ο Μαραθώνιος του Πεκίνου θα επιστρέψει τελικά στις 6 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, ενώ οι εγγραφές άρχισαν από εχθές (4/10).

Περίπου 30.000 δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος στην διοργάνωση, όπου δικαίωμα συμμετοχής, θα έχουν μόνο οι αθλητές που διαμένουν στο Πεκίνο.

Οι κινεζικές αρχές εξακολουθούν να ανησυχούν για την αποφυγή οποιασδήποτε εισαγωγής νέων κρουσμάτων Covid-19 και η διοργάνωση ενός μεγάλου διεθνούς αθλητικού γεγονότος αποτελεί πρόκληση από αυτήν την άποψη.

Η Κίνα εφαρμόζει αυστηρή πολιτική υγείας σε ό,τι αφορά στην Covid-19, με πολύ τακτικό έλεγχο για τον πληθυσμό, υποχρεωτικές καραντίνες για άτομα που έχουν θετικό τεστ ή ακόμη και κατ' οίκον περιορισμό, μόλις εμφανισθούν κρούσματα. Η ασιατική χώρα, έχει μειώσει σημαντικά τις διεθνείς συνδέσεις από το 2020, προκειμένου να περιορίσει την είσοδο ταξιδιωτών δυνητικά φορέων του κορονοϊού.

Αυτή η κατάσταση διαταράσσει τις φιλοδοξίες της Κίνας, που από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έως την F1 και μέσω του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ ή στίβου, έχει καθιερωθεί εδώ και δύο δεκαετίες, ως σημαντικός οικοδεσπότης του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ωστόσο, με έναν χρόνο καθυστέρηση, η Κίνα θα διοργανώσει τους Ασιατικούς Αγώνες του 2022, το 2023, καθώς η διοργάνωση, που επρόκειτο να διεξαχθεί τον περασμένο μήνα στην πόλη Χανγκζού, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ