Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Ο Κουντούρης ενημέρωσε τα μέλη για όλα τα τμήματα

O Mιχάλης Κουντούρης ενημέρωσε τα μέλη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για τα πεπραγμένα σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (3/10) στη Μαρίνα Ζέας.

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Ο Κουντούρης ενημέρωσε τα μέλη για όλα τα τμήματα

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιστορική Λέσχη του συλλόγου μας, στη Μαρίνα Ζέας, η ανοικτή συζήτηση με σκοπό την ενημέρωση των ενεργών Μελών για το μέλλον του Ερασιτέχνη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Μιχάλης Κουντούρης ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα Μέλη για όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Η συζήτηση αφορούσε στον απολογισμό για τα πεπραγμένα της διοίκησης, τις αγωνιστικές επιτυχίες των τμημάτων τα τελευταία 12 χρόνια, από το 2010-2011 έως σήμερα, τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα.

Επίσης, αναφορά έγινε στην ίδρυση νέων αθλητικών τμημάτων (Χάντμπολ, Μπάσκετ Γυναικών, Πυγμαχίας, Ταε Κβον Ντο, Κικ Μπόξινγκ, Ξιφασκίας) και την δημιουργία εγκαταστάσεων (Πολεμικών Τεχνών, Πολεμικών Τεχνών στο «Γ. Καραϊσκάκης», Τένις στην Ιστορική Λέσχη και στο ΣΕΦ, Προπονητήριο Χάντμπολ στο ΣΕΦ, Beach Volley στα Βοτσαλάκια, Ιστιοπλοΐας στο Μικρολίμανο).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες οικονομικές απαιτήσεις που προέκυψαν στην εποχή του κορονοϊού και παρά τις δυσκολίες ο σύλλογος μεγαλούργησε σε αγωνιστικό επίπεδο.

Κατά το διάστημα αυτό της 12ετίας, πανηγυρίσαμε αναρίθμητες επιτυχίες, σπουδαίες διακρίσεις με τις κατακτήσεις πάνω από 100 εγχώριων, αλλά και 8 ευρωπαϊκών τίτλων στα ομαδικά αθλήματα και δεκάδων πρωταθλημάτων στα ατομικά.

Ωστόσο το θέμα των εγκαταστάσεων, παρά τις προσπάθειες και τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί δεν έχει επιλυθεί οριστικά. Ο Σύλλογος ζημιώνεται από τη μη ύπαρξη οργανωμένων Ακαδημιών που θα στεγάζονται σε εγκαταστάσεις αντάξιες του μεγέθους του σε βασικά του τμήματα.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, των capital controls, την επιβολή υψηλής φορολογίας από το 2015-2016 στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την πανδημία που έφερε κλειστά γήπεδα και τους διακανονισμούς με την εφορία που συνεχώς αυξάνονται.

Ήδη ο Σύλλογος έχει προχωρήσει σε προληπτικές κινήσεις, ώστε να προλάβει αυτό που όλοι βλέπουν να έρχεται. Ιστορικά, ποτέ δεν μας διακατείχε αδυναμία να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε. Το αντίθετο! Η ανάγκη για την εξασφάλιση ισορροπίας, μέσα σε ένα περιβάλλον αστάθειας, μας υποχρεώνει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στα εκατομμύρια φιλάθλων μας, όσον αφορά την απόφαση να «θυσιάσουμε» για φέτος τον στόχο του πρωταθλητισμού σε κάποια από τα ατομικά αθλήματα.

Πρόκειται για μια απόφαση, που ελήφθη μετά από πολλή σκέψη και έτυχε της αποδοχής από τους παρευρισκόμενους. Αυτή η ομοψυχία, που διήκρινε την σημερινή ανοιχτή συζήτηση, είναι ο οδηγός μας για το μέλλον, το οποίο διαγράφεται λαμπρό για τον Ολυμπιακό. Τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο».