Ξεκίνησε το 40ο «Σπάρταθλον»

Στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης δόθηκε στις 6:40 το πρωί, η εκκίνηση του 40ου «Σπάρταθλον». 353 δρομείς από 53 χώρες ξεκίνησαν να διασχίζουν την απόσταση από την Αθήνα ως την πόλη της Σπάρτης, όπου αναμένεται να φτάσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10).

Ξεκίνησε το 40ο «Σπάρταθλον»

Στο 14ο σημείο ελέγχου, έχοντας διανύσει τα πρώτα 51,2 χιλιόμετρα της διαδρομής, προηγούνται 41 αθλητές, στους οποίους συγκαταλέγονται και 3 Έλληνες. Στην 1η θέση είναι ως τώρα ο Ιάπωνας Σομίγια Τόρου, στην 2η ο Ούγγρος Ερός Τιμπόρ και στην 3η ο επίσης Ιάπωνας, και γνωστός για τις επιδόσεις του στο «Σπάρταθλον», Ισικάβα Γιοσιχίκο.

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και 1η από τις γυναικείες συμμετοχές είναι η Αμερικανίδα Χιρόν Καμίλ, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται ο πρώτος Έλληνας, ο Νικόλαος Ροδόπουλος. Ακολουθεί 6ος ο Βραζιλιάνος Μάρτσιο Μπατίτσα ντε Ολιβέιρα και 7ος (2ος Έλληνας), ο περσινός νικητής Φώτης Ζησιμόπουλος, ο οποίος ενώ ήταν 2ος στην γενική κατάταξη, σε κάποιο σημείο του αγώνα, χάθηκε η σήμανση του δρόμου με αποτέλεσμα να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Την 10αδα συμπληρώνουν ο Ντάταβς Ουγκίς από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Χορτσίσκα Γίρι από την Τεσχία και ο Μέιρινγκερ Πίτερ από την Ολλανδία. Την τριάδα των γυναικών συμπληρώνουν η Λετονή Ντζαβίτσα Ντιάνα (14η στη γενική) και η Λιζάκ Μαρίτζα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την τριάδα των Ελλήνων αθλητών συμπληρώνει ο Νικόλαος Σφίτης (29ος στη γενική).

Το 40ο «Σπάρταθλον» τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Τουρισμού.