Πηλίδης: «Αγαπώ την Ελλάδα - Eλπίζω να μη με αναγκάσουν να αλλάξω σημαία» (vid)

Μετά τη ρήξη του με την ομοσπονδία πάλης, ο Γιώργος Πηλίδης αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία για να παίξει στην επαγγελματική λίγκα της πάλης. Υπό το φόβο να μην χάσει το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να εκπροσωπήσει άλλη χώρα, μολονότι δεν θα ήθελε να απαρνηθεί την Ελλάδα.

Πηλίδης: «Αγαπώ την Ελλάδα - Eλπίζω να μη με αναγκάσουν να αλλάξω σημαία» (vid)

«Δεν έχω αλλάξει προς το παρόν χώρα και ούτε θέλω να γίνει, βέβαια. Γιατί λαμβάνω πολλά τέτοια μηνύματα. Είμαι 11 μήνες εκτός αγώνων και αναγκάστηκα να έρθω εδώ πέρα για να κρατήσω τη φόρμα μου όπως πρέπει. Δεν λέω ότι δεν θα αλλάζω χώρα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Αν παρέμενα εκτός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε ούτε δύο χρόνια, οπότε κάτι πρέπει να γίνει. Εγώ θέλω να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα εκπροσωπώ την Ελλάδα με όποια σημαία και να είμαι. Γιατί είναι η Ελλάδα μου και την αγαπώ πάρα πολύ», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ από τη Γερμανία ο 22χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.



Όσο για το αν βλέπει… «φως» από την ομοσπονδία; «Δεν έχει κάτσει κανείς στο τραπέζι να μιλήσουμε για να βρούμε λύση. Οι άνθρωποι δεν μας βλέπουν καν, πώς να το πω… Συνεχίζουν το ίδιο βιολί, οπότε δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. Το Νοέμβριο είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα λάβω μέρος, αν δεν μας αποκλείσουν για κάποιον λόγο που θα σκεφτούν. Μετά, αν παίξω και κερδίσω, θα πρέπει να εκπροσωπήσω τη χώρα στα διεθνή τουρνουά. Του χρόνου είναι και το Παγκόσμιο που δίνει έξι εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν δεν γίνει αυτό, θα αναγκαστώ να αλλάξω σημαία γιατί θέλω να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θέλω καν να μου περνά από το μυαλό ότι θα αλλάξω σημαία, δεν ξέρω καν αν με αφήσουν οι δικοί μου να κάνω κάτι τέτοιο. Όμως ή θα πρέπει να τα παρατήσω ή να αλλάξω σημαία. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος. Δεν είναι μόνο η Γερμανία η εναλλακτική μου, έχουμε πολλές προτάσεις, εδώ και αρκετό καιρό. Θα δούμε. Υπάρχουν λύσεις και μας ζητάνε στο εξωτερικό, όχι μόνο εμένα, αρκετά παιδιά, μας θέλουν απεγνωσμένα», πρόσθεσε.

Tέλος, μιλώντας για το τι περιλαμβάνει το άμεσο πρόγραμμά του; «Έχω υπογράψει συμβόλαιο για 14 αγώνες, θα βρίσκομαι 14 Σάββατα εδώ στη Γερμανία και έτσι θα μπορέσω να είμαι σε φόρμα για σχεδόν 3,5 μήνες», δήλωσε ο νεαρός αθλητής που συμμετείχε και στο Survivor.