Κωπηλασία: Έκτος ο Ντούσκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Στην έκτη και τελευταία θέση του τελικού του σκιφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ράτσιτσε της Τσεχίας κατετάγη ο Στέφανος Ντούσκος με τον ίδιο και τη χώρα μας να συνεχίζει ν' αγνοεί το μετάλλιο στην συγκεκριμένη κατηγορία και θεσμό

Κωπηλασία: Έκτος ο Ντούσκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η παράδοση που θέλει τον Στέφανο Ντούσκο και την Ελλάδα χωρίς μετάλλιο στο σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας συνεχίστηκε και στο Ράτσιτσε της Τσεχίας.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιιο τερμάτισε στην έκτη (και τελευταία) θέση του τελικού του, όπου ο Γερμανός, Όλιβερ Ζάιντλερ διατήρησε τα σκήπτρα του.

Κανείς δεν μπόρεσε να καταδιώξει και να απειλήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019, Όλιβερ Ζάιντλερ, ο οποίος χωρίς να αφήσει καθόλου την πρώτη θέση σε όλη την διάρκεια του αγώνα, τερμάτισε πρώτος με 6:48.67 και πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην συλλογή του.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Μέλβιν Τουέλαρ (Ολλανδία), κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει τον Ζάιντλερ, όμως με 6:50.12 τερμάτισε δεύτερος και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. Ο Βρετανός, Γκρέιαμ Τόμας δεν επέτρεψε στον Νεοζηλανδό Τζόρνταν Πάρι να τον βγάλει εκτός βάθρου.

Ενώ ήταν 4ος στα 1.000μ, πέρασε 3ος στα 1.500μ και διατήρησε την θέση μέχρι τον τέλος του αγώνα, αφού τερμάτισε σε 6:51.44, έναντι του 6:52.25 του Πάρι.

Ο Νορβηγός Κεϊτίλ Μπορς ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 5η θέση μπροστά από τον Στέφανο Ντούσκο με 6:59.45 και ο δευτεραθλητής Ευρώπης τον ακολούθησε με 7:10.64.

Με την συμμετοχή Ντούσκου ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στη διοργάνωση, στην οποία σήμερα πέφτει η αυλαία.