Κωπηλασία: Ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Παπακωνσταντίνου!

Το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε την Παρασκευή (23/09) Αντώνης Παπακωνσταντίνου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που φιλοξενείται στο Ρέζιτσε της Τσεχίας!

Κωπηλασία: Ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Παπακωνσταντίνου!

Μετά την Πανευρωπαϊκή πρωτιά, πρόσφατα, στο Μόναχο, και η δεύτερη θέση στον κόσμο!

Είναι η νέα σπουδαία διάκριση για τα Ελληνικά κουπιά και πιο συγκεκριμένα για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου που τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ρέζιτσε, της Τσεχίας,

Ενάμιση μήνα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο 23χρονος κωπηλάτης διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο στο μεγαλύτερο μέρους του υγρού στίβου των 2.000 μέτρων, αλλά εν τέλει πέρασε δεύτερος τη γραμμή του φίνις με χρόνο 07:05.42.

Ο Παπακωνσταντίνου (που είχε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών...) αν και πρώτος έχασε έδαφος και έμεινε στην 3η θέση, με αντεπίθεση πέρασε δεύτερος, επανήλθε στην πρώτη θέση για λίγα μέτρα, αλλά ο Ιταλός Γκαμπριέλ Σοάρες αποδείχτηκε πιο δυνατός και αναδείχτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με χρόνο 07:03.40.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβένος Ράικο Χρβατ με 07:08.66.

Άτυχος αποδείχτηκε ο Ελβετός Αντρί Στρούζινα, καθώς αναποδογύρισε το σκάφος του, αλλά ανέβηκε ξανά και κατάφερε να τερματίσει.

Τα αποτελέσματα του τελικού του σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ρατσίστε έχουν ως εξής:

ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Γκαμπριέλ Σοάρες (Ιταλία) 07:03.40 Χρυσό

Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ΕΛΛΑΔΑ) 07:05.42 Ασημένιο

Ράικο Χρβατ (Σλοβενία) 07:08.66 Χάλκινο

Μπατίστ Σαβετέ (Γαλλία) 07:18.31

Μπρούνο Σετράρο Μπεριόλο (Ουρουγουάη) 07:14.79

Αντρί Στρούζινα (Ελβετία) 09:22.42