Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Δύο πληρώματα στα ρεπεσάζ

Άλλα δύο «γαλανόλευκα» πληρώματα θα έχουν δεύτερη ευκαιρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Δύο πληρώματα στα ρεπεσάζ

Πρεμιέρα σήμερα για δυο νέα πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που συνεχίζεται στο Ρατσίτσε της Τσεχίας.

Τη 2η θέση κατέλαβαν Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού στο προκριματικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών στο ντεμπούτο τους στο στη διοργάνωση. Το νεανικό δίδυμο, τόσο σε ηλικία όσο και στο χρόνο που κωπηλατεί μαζί, τερμάτισε σε 7:06.91 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό της Τρίτης (20/9, 13:19) αφού μόνο το πρώτο πλήρωμα (οι ΗΠΑ με 6:57.60) έπαιρνε απευθείας τη πρόκριση για τα ημιτελικά.

Στον προκριματικό του διπλού σκιφ γυναικών πήραν μέρος οι Ευαγγελία Φράγκου-Στέλλα Νάτσιουλα. Το επίσης πολύ νέο πλήρωμα πήρε την 5η θέση και τερμάτισε σε 7:19.08. Έτσι θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να συνεχίσει αγωνιζόμενο στον επαναληπτικό την Τετάρτη (21/9, 13:00).

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή της αυριανής ημέρας είναι αυτή της Ζωής Φίτσιου στον επαναληπτικό του σκιφ ελ. βαρών γυναικών(11:54). Η Θεσσαλονικιά ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης τον περασμένο μήνα στο Μόναχο θα διεκδικήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις στη σειρά της που οδηγούν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τα 12 κορυφαία πληρώματα.