Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της οργανωτικής επιτροπής «Παρίσι 2024» στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο ταξίδι της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στην Ελλάδα.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της οργανωτικής επιτροπής «Παρίσι 2024» στην Ελλάδα

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση το 2024 βρέθηκαν στη χώρα μας και ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες αφής και παράδοσης της Φλόγας. Η αντιπροσωπεία βρέθηκε σε Αρχαία Ολυμπία και Παναθηναϊκό Στάδιο, έμαθε τα πάντα γύρω από τα διαδικαστικά ζητήματα και ευχαρίστησαν την ΕΟΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης εξήγησαν αναλυτικά στους Γάλλους τη διαδικασία της Τελετής Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο Βασιλειάδης τόνισε στις δηλώσεις του: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μας από τη Γαλλία για αυτό το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν και είχαμε εξαιρετική συνεργασία ενόψει των Τελετών που θα ακολουθήσουν. Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη συνεργασία θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα και θέλω να διαβεβαιώσω την Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού, ότι και οι δύο Τελετές για την Ολυμπιακή Φλόγα του 2024 θα είναι πραγματικά υποδειγματικές».

Μμέλη της ομάδας «Terre de Jeux 2024» από την Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού, σε ειδική τελετή στο αρχαίο Γυμνάσιο, παρέλαβε 2.024 γραμμάρια χώματος από τον αρχαιολογικό χώρο για να το μεταφέρει στο Παρίσι, με σκοπό τη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Αθλητισμού σε όλη τη Γαλλία.