Σε αγώνα κρίκετ ο νέος ύμνος της Αγγλίας (vid)

O εθνικός ύμνος του Ηνωμένου Βασιλείου άλλαξε σε «God Save the King» και ακούστηκε για πρώτη φορά σε παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας, πριν από τον αγώνα κρίκετ κόντρα στη Νότια Αφρική.

Σε αγώνα κρίκετ ο νέος ύμνος της Αγγλίας (vid)

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ έφερε αλυσιδωτές αλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο σε όλα τα επίπεδα, με πιο άμεση την άνοδο του Καρόλου στον βασιλικό θρόνο.

Η συγκεκριμένη αλλαγή είχε με τη σειρά της ως αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση του εθνικού ύμνου για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια, όσα κράτησε και η βασιλεία της Ελισάβετ, ο οποίος πλέον θα ονομάζεται «God Save the King».

Για πρώτη φορά, λοιπόν, ο διαφοροποιημένος ως προς τον στίχο του ύμνος ακούστηκε σε αθλητικό γεγονός και συγκεκριμένα στον αγώνα κρίκετ της εθνικής Αγγλίας απέναντι στη Νότια Αφρική, στο «Oval».

Άπαντες οι Άγγλοι διεθνείς φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια και στη διάρκεια της ανάκρουσης, η εικόνα της Ελισάβετ προβαλλόταν σε μαύρο φόντο στα μάτριξ του γηπέδου.

Η αναμέτρηση αυτή ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Παρασκευή (9/9), ωστόσο, λόγω του πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα και των συνεπακόλουθων αναβολών πολιτικών και αθλητικών εκδηλώσεων, μετατέθηκε για το απόγευμα του Σαββάτου (10/9).